Români bătuți în Irlanda de Nord. Decizia Consulatului

Denisa Zamfir / 09 ian 2019 / 10:44 Salveaza PDF Comentarii
MAE
Descriere foto: MAE

Consulatul General al României la Edinburgh s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la ceea ce ar fi fost un atac motivat de ură împotriva a cinci cetăţeni români în districtul Newtownabbey, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, informează MAE.

Potrivit ministerului, reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate până în acest moment, nefiind înregistrate la nivelul oficiului consular solicitări de asistenţă în legătură cu acest eveniment.

Consulatul General al României la Edinburgh urmăreşte îndeaproape evoluţia anchetei deschise de poliţia locală şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în limitele competenţelor legale, precizează MAE.

Vezi și: Români bătuți crunt în Irlanda de Nord

"În context, precizăm că Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga încredere în demersurile autorităţilor britanice în vederea identificării celor vinovaţi şi a aducerii acestora în faţa justiţiei şi condamnă cu fermitate orice acţiune motivată de ură etnică, religioasă sau de altă natură, astfel de acte de violenţă fiind inacceptabile. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile locale competente, cât şi reprezentanţele diplomatice şi consulare ale României în străinătate", se arată în informare.

Numere de contact 

 

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Edinburgh: +44 (0) 131 524 9491 / +44 (0) 131 524 9492, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +44 (0) 795 185 8445.

Poliţia din Irlanda de Nord a demarat o investigaţie, după ce mai mulţi bărbaţi din România au fost atacaţi de o bandă duminică seară, a informat, luni, "The Belfast Daily". Incidentul s-a petrecut în localitatea Monkstown, din zona urbană Newtownabbey.

Potrivit informaţiilor relatate, în jurul orei locale 20,20, mai mulţi bărbaţi au pătruns cu forţa într-o casă din zonă şi i-au agresat pe ocupanţi cu bâte de baseball.

Cei cinci bărbaţi care se aflau în casă au suferit mai multe răni în urma incidentului, iar unul dintre ei a fost transportat la spital pentru tratament.

Din câte se pare, victimele atacului sunt originare din România, scrie sursa citată.

Apelul polițiștilor

 

Poliţiştii suspectează în acest caz un atac motivat de ură şi fac apel la oricine a fost martor al incidentului sau care deţine informaţii care pot contribui la investigaţie să contacteze poliţia din comitatul Antrim.

De asemenea, orice informaţii pot fi furnizate organizaţiei caritabile independente "Crimestoppers", care este 100% anonimă şi le dă posibilitatea oamenilor să ia poziţie şi să combată infracţionalitatea, mai scrie "The Belfast Daily".

Vezi și: Români bătuți cu bâte de baseball. Poliția, apel


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83