Români arestați la Berlin după ce au tranșat o capră la ZOO

Autoritățile din Berlin au reținut doi români, aceștia fiind acuzați că ar fi ucis și tranșat o capră de Angora gestantă la o grădină zoologică. 

Cazul șocant s-a petrecut la doar câteva săptămâni după ce o oaie a fost găsită tăiată în tufișuri.

Cei doi români au fost eținuți duminică, în timp ce se îndepărtau de gardul grădinii zoologice din Haseheide, în mod normal un loc liniștit pentru ca părinții să-și ia copiii să se uite la animalele drăguțe și să meargă cu ponei, informează dw.com.

Unul dintre bărbați a fost găsit cu un cuțit care avea urme de sânge. Nu departe, poliția a găsit un rucsac cu picioarele animalelor și mănuși murdare  de sânge, a raportat Berlin Morgen Post.

Capra de Angora, pe nume Lilly, a fost găsită tranșată. Avea gâtul tăiat și părțile corpului erau separate, aceasta fiind gestantă și aștepta trei iezi. Polițiștii cred că românii au confundat capra cu o oaie.

Capra Angora este originară din Turcia, iar însemnari despre capra Angora exista inca din vremuri biblice, lana de mohair fiind pentru prima oara mentionata de Moise.

Caprele Angora au fost crescute inca din Paleolitic, de catre popoarele de kurzi, vechii locuitori ai Lumii Vechi.

In Europa, caprele din rasa Angora au fost aduse de catre imparatul Charles al V-lea, in jurul anului 1554. In Statele Unite ale Americii, capra Angora a ajuns abia in anul 1849.

De-a lungul timpului, mohairul a devenit un produs de lux, foarte cautat pe piata, inca din secolul al XIX-lea. Pentru a mari productia de mohair, turcii au inceput si un program intens de imbunatatire a altor rase de capre, pe care le-au incrucisat cu berbeci din rasa Angora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel