Româncă suspectată de terorism, arestată în Italia. Va fi extrădată în România

O româncă suspectată de legături cu medii islamice a fost arestată preventiv în Genova, la revenirea din Tunisia. Autoritățile italiene demarează procedurile pentru extrădarea sa în România, potrivit presei italiene.

Românca arestată în Italia este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, anunţă ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, potrivit Mediafax

"Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor", a declarat ministrul italian de Interne, citat de IlVelino/AGV News. Angelino Alfano a adăugat: "Identificarea posibililor militanţi islamişti şi expulzarea lor din Italia înseamnă protejarea cetăţenilor italieni. În acest sens, acordăm o atenţie specială mediilor online, pentru că au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamistă. Românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie, şi ei susţinători ai reţelei teroriste Stat Islamic". 

Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Ea a revenit în Italia pentru că locuieşte în regiunea italiană Trentino Alto Adige (nord-est).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel