Româncă supravieţuitoare a Holocaustului, în sărăcie la 84 de ani în SUA

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O femeie născută la Alba Iulia, supravieţuitoare a Holocaustului, trăieşte în sărăcie la New York, iar povestea ei a ajuns în presă. 

O organizație din New York, care se ocupă de protecția persoanelor neajutorate, spune povestea tristă a unei femei născute la Alba Iulia, supraviețuitoare a Holocaustului. Aceasta risca să rămână pe drumuri la 84 de ani din cauză că nu mai avea bani de chirie. Femeia ajunsese la 3.900 de dolari restanță la plata chiriei și cel mai probabil ar fi ajuns pe drumuri. 

”Rachel, supraviețuitoare a Holocaustului, în vârstă de optzeci și patru de ani, și-a găsit pacea doar când s-a mutat în state și s-a stabilit la Brooklyn.

Născută în Alba Iulia, România, a fost nevoită să fugă împreună cu familia într-un sat vecin în timpul ocupației naziste din cel de-al doilea război mondial.

Relocarea a adus greutăți și foamete și, imediat ce s-a încheiat războiul, Rachel a emigrat mai întâi în Israel și, în cele din urmă, în New York.

Acolo a găsit o viață fericită, stabilă: s-a căsătorit, a crescut un fiu și a predat la o instituție religioasă din Brooklyn mulți ani. Apoi, în urmă cu șapte ani, soțul ei a fost diagnosticat cu cancer osos incurabil și dificultățile lor financiare au început să se acutizeze.

Economiile lor modeste și singurele ei câștiguri s-au dovedit a fi insuficiente.

Rachel, situaţie dificilă după ce a rămas văduvă

În momentul în care soțul ei a murit, chiar dacă Rachel primește beneficii de pensie socială și bonuri alimentare, ea nu a reușit să țină pasul cu cheltuielile și a rămas cu 3.900 de dolari restanță la plata chiriei.

Fondul Bridge a angajat 2.500 de dolari pentru restanțele sale din chirie și lucrează cu The Blue Card, o organizație care oferă asistență financiară direct supraviețuitorilor Holocaustului, pentru a-i asigura banii necesari cu care să acopere soldul a ceea ce datorează.

Acest lucru îi va permite lui Rachel să rămână stabilă în același apartament în care și-au crescut familia și soțul ei” se arată pe siteul organizației.

Bridge Fund este o organizație care protejează persoanele și familiile care ajung în stare de vulnerabilitate nu din vina lor, care riscă să rămână fără adăpost și care nu se califică pentru asistență guvernamentală de urgență, scrie Alba24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel