Româncă dispărută în Nepal. Ce spune MAE

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Adina Monica Popescu, o româncă în vârstă de 26 de ani și pasionată de alpinism, a dispărut în Nepal, unde călătorea singură în munţi, ultimul semn pe care l-a dat fiind în 14 iulie, când a trimis un SMS.Aceasta  urma să revină în România pe 20 iulie.

Ambasada României în India, care asigură reprezentarea diplomatică a României și în Nepal, are în atenție cazul persoanei de cetățenie română dispărute în zona Chomrong din Nepal și a întreprins urgent demersuri pe lângă autoritățile competente locale pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la circumstanțele dispariției, informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

Într-un comunicat de presă, MAE precizează că așteaptă un răspuns de la autoritățile nepaleze și că misiunea diplomatică a României menține permanent legătura cu apropiații persoanei dispărute.

"Conform informațiilor furnizate de către aceștia, persoana în cauză a aterizat în Kathmandu, Nepal, în data de 11 iulie 2016, urmând să călătorească înapoi spre România în data de 18 iulie 2016. Nu se cunosc detalii despre ruta turistică pe care aceasta urma să se deplaseze. Ambasada României la New Delhi este pregătită să acorde asistență consulară de specialitate, dacă situația o va impune", adaugă MAE.

În disperare de cauză, prietenii româncei au deschis un cont pentru a demara căutările cu ajutorul unui elicopter.

Cont: RO17INGB0000999904883488
Titular Elena Dobre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel