Româncă din Spania, disperată, după ce autorităţile i-ar fi luat copilul fără nicio explicație. Femeia tocmai fusese operată de cancer

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

O româncă din Spania spune că autoritățile i-ar fi luat fiul şi l-ar fi trimis la un centru pentru minori, fără vreo explicaţie. 

Evenimentele datează din 13 februarie, când Ministerul Incluziunii Sociale, Tineretului, Familiilor şi Egalităţii din Andalucía a fost de acord cu decizia de abandon provizoriu al minorului. În aceeaşi zi poliţiştii şi oficialii Administraţiei s-au prezentat la şcoală pentru a-l duce pe copil la un centru pentru minori.

Mioara Mureşan este o româncă din Spania, mamă a trei copii şi locuieşte în Sevilla. Ea a fost nevoită să facă recurs - printr-un proces civil intentat la un Tribunal de Familie din Sevilla - la decizia Junta de Andalucía de a i-l lua copilul cel mai mare, de 14 ani. Avocatul care se ocupă de caz, José Antonio Sires , de la firma de avocatură din Sevilla Sires Abogados, a explicat pentru Confilegal că nici minorul, nici mama nu au fost înştiinţaţi de ce urma să se întâmple, în ciuda faptului că era o decizie extrem de importantă.

Femeia se recupera după o operaţie de cancer uterin, nu era acasă

Avocatul a precizat că organul administrativ susţine că a respectat "toate prevederile legale". Dar au solicitat în instanţă, ca măsură asigurătorie, să le pună la dispoziţie, de la început, întregul dosar pentru a vedea care au fost motivele pentru care au luat minorul. Rezoluţia administrativă ar fi trebuit comunicată mamei de îndată, într-un termen de maxim 48 de ore stabilit prin reglementări. Dar "nu a fost aşa", a punctat avocatul, scrie Rador, citând ziarulromanesc.es.

La acea vreme, mama era plecată de acasă. Se recupera după o operaţie de cancer uterin. Femeia spune că i-a trimis fiului ei un mesaj pe WhatsApp pentru a-l întreba unde este. Acesta a răspuns din maşina de poliţie şi i-a spus că "nişte domni" l-au scos de la şcoală şi îl duc la centrul de minori. Mama şi avocatul încearcă să intre în posesia decizie de abandon şi să înţeleagă de ce a fost luat copilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel