Român răpit în Burkina Faso. MAE a activat Celula de Criză

Un român care lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din nordul statului african Burkina Faso a fost răpit, sâmbătă, de indivizi înarmați, potrivit Reuters. Ministerul român al Afacerilor Externe a activat Celula de Criză pentru gestionarea acestui caz.

Directorul companiei care administrează mina și o sursă din domeniul securității au declarat că cinci indivizi înarmați l-au răpit pe român după ce au atacat o patrulă de securitate pe care aceste o conducea. Șoferul românului și un jandarm care le asigura protecția au fost răniți.

Incidentul a avut loc la proiectul minier Tambao, care este administrat de Pan African Minerals, o subsidiară a companiei Timiș Corporation, deținută de Frank Timiș. Timiș este un om de afaceri român cu cetățenie australiană care locuiește la Londra și are investiții în Africa de Vest, în special în petrol și minerit.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis sâmbătă seară că s-a autosesizat referitor la acest caz.

"Imediat ce informaţiile au fost cunoscute de autorităţile române, ministrul afacerilor externe a activat Celula de Criză care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informaţiilor şi pentru adoptarea măsurilor specifice.

Au fost trimise instrucţiuni către toate misiunile diplomatice din zonă.  Instituţiile care fac parte din Celula de Criză sunt în contact permanent", arată un comunicat remis redacției.

MAE: Un român se află în avionul Air Algerie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel