Român din Viena, detalii despre ATAC: "Poliția a ordonat ca toate imaginile să fie ȘTERSE. Incident GRAV de securitate. Centrul Vienei, ÎNCHIS"

Un român stabilit în Viena a oferit primele detalii după atac. 

"Avem de a face cu un eveniment extrem de grav de securitate în desfășurare. E un incident grav de securitate! În urmă cu mai puțin de o oră, în zona populată din zona sinagogii din capitala Austriei s-au auzit împușcături, zona fiind una cu foarte multe localuri, astăzi fiind ultima zi în care localurile mai pot fi deschise pentru că de mâine începe lockdown-ul.

Se pare că a fost o intervenție a poliției care se pare că ar fi anihilat un atacator. De asemenea, e vorba și de un alt atacator care s-ar fi aruncat în aer. 

Sunt două atentate chiar în acest moment, în două locuri, a distanță de 1 kilometru jumătate: unul în zona Sinagogii, altul în zona Hotelului Hilton, unde sunt multe mașini de intervenție. Poliția a ordonat ca toate videourile să se șteargă și să nu se mai filmeze, iar videoclipurile de pe Twitter să nu fie difuzate, pentru a nu se induce panica. Președintele Organizației Comunității Evreiești, Oskar Deutsch, a anunțat că recomandă tuturor cetățenilor evrei să rămână în locuințe, să nu-și părăsească domiciliul. În plus, în momentul atacului, Sinagoga nu era deschisă și birourile asociaților evreiești erau închise. 

Nu putem confirma că este un atac pe bază religioasă. Din câte am auzit până acum se presupune că este un atac terorist. Poate fi doar un schimb de focuri între grupuri rivale din zona criminală. 

Centru Vienei este închis, nimeni nu părăsește zona, iar oamenii din localuri așteaptă până la trecerea acestui pericol. 

Se pare că unul dintre atacatori s-ar fi aruncat în aer cu o bombă, cu o centură explozibilă, dar acestea sunt doar speculații pentru că evenimentele sunt în desfășurare cam de o oră. Autoritățile vor da un comunicat pentru a lămuri ce se întâmplă", a declarat Alex Todericiu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel