Român condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie

Românul Florian Baboi a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui britanic la reşedinţa acestuia din Northfield în august 2011. Baboi a mai fost condamnat în trecut în România şi Ungaria pentru trafic de droguri.

Baboi l-a atacat şi omorât în bătaie pe David McArthur, de 63 de ani, în primele ore ale zilei de 20 august 2011. Trupul neînsufleţit al victimei a fost găsit două zile mai târziu la domiciliul său de un vecin îngrijorat de lipsa acestuia, potrivit site-ului britanic B31 Voices și reluat de Agerpres.

 Cu puţin înainte de descoperirea crimei, românul a fugit în România. În urma unei investigaţii la scară largă a poliţiei din West Midlands, în colaborare cu oficiali din Bucureşti şi comunitatea locală est-europeană, Baboi a fost arestat la 12 septembrie 2011 în România şi adus în Marea Britanie pentru a fi judecat.

[caption id="attachment_180536" align="alignleft" width="151" caption="Florian Baboi"][/caption]

 Baboi a negat că l-ar fi atacat pe McArthur, invocând legitima apărare, însă un juriu din Birmingham l-a găsit miercuri vinovat de omor. Acesta va executa o pedeapsă de cel puţin 23 de ani de închisoare în Marea Britanie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel