Român arestat în Italia, declarat nevinovat. Înscenare pusă la cale de doi vecini

Un român în vârstă de 35 de ani care locuieşte în Italia a petrecut 40 de zile în arest, sub acuzaţia de viol. Românul a fost, însă, declarat nevinovat şi acum cere despăgubiri. 

Pentru Petrișor, un român de 35 de ani, drama a început pe 1 octombrie 2016. A ajuns în închisoare fiind acuzat că a agresat sexual o vecină - o bătrână italiancă, pe atunci în vârstă 87 de ani, notează observator.tv. 

Românul, victima unui înscenări

Chiar bătrâna, Angela Betella, s-a dus la poliție. Potrivit ziarului Il Giorno, italianca a spus că românul s-a furișat noaptea în casa ei din Castelcovati, a luat un cuțit din bucătărie și a intrat în camera ei, surprinzând-o în timp ce dormea. Bătrâna a susținut că, sub amenințarea armei, a fost abuzată de tânăr.

Petrișor a stat 40 de zile în închisoare, până când analizele ADN au dovedit că este nevinovat. Ba mai mult, în urma investigațiilor, polițiștii italieni au descoperit că întreaga poveste era o invenție a bătrânei, pusă la cale cu un alt vecin, italianul Pietro Preti, de 72 de ani, care-i era și amant. Cei doi i-au înscenat românului acest plan diabolic, pentru că au avut unele neînțelegeri, între vecini.

Despăgubiri de 25.000 euro cerute de român 

Petrișor a încercat să obțină însă despăgubiri în justiție, cerând 25 de mii de Euro pentru tot ce a pățit. Acum însă, Curtea de Apel din Brescia a dat verdictul, însă i-a refuzat orice compensație deși a stat nevinovat în închisoare. Motivul a fost explicat pentru TGCOM 24 de către avocatul românului, Cristian Mongodi.

"Potrivit judecătorului, clientul meu nu a fost găsit imediat de carabinieri când aceștia au venit să-l aresteze. În realitate, nu era dispărut, ci pur și simplu s-a mutat la un văr. Trei zile mai târziu el s-a dus la serviciu, normal, așa că nu a avut nicio intenție de a se ascunde. Dar tribunalul a considerat că această întârziere a încetinit investigația”, a declarat avocatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel