Roman Abramovici participă acum la negocierile de pace de la Istanbul. "A fost o primire rece, fără strângeri de mână"

Roman Abramovici/ foto captură video Youtube
Roman Abramovici/ foto captură video Youtube

Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a fost văzut marți participând la discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia, care are loc în Istanbul. 

UPDATE: Negocierile dintre Ucraina şi Rusia au început în Turcia marţi, fără o strângere de mână, transmite televiziunea ucraineană, informează Reuters.

"A fost o primire rece, fără strângeri de mână", a relatat un reporter ucrainean, fără a preciza dacă el a fost martorul acestei noi întrevederi între delegaţii sau a fost informat din surse oficiale, conform Agerpres. 

Mihailo Podoliak, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat pe Twitter că delegaţiile discută despre "prevederile fundamentale din procesul de negocieri". "Delegaţiile lucrează în paralel la un întreg spectru de probleme litigioase", a spus Podoliak.

Negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană au început marţi la Istanbul cu puţin timp după orele locale 10:30 (07:30 GMT), a raportat agenţia oficială turcă Anadolu.

---- 

Miliardarul Roman Abramovici, care este unul dintre oligarhii ruși sancționați de Occident din cauza invaziei Moscovei în Ucraina, a fost văzut marți dimineață la Istanbul alături de delegații din ambele țări, au declarat trei surse, potrivit Sky News, conform Mediafax. 

Kremlinul a declarat anterior că Abramovici a jucat un rol important în discuțiile de pace, dar că procesul se află acum în mâinile echipelor de negociere ale celor două părți.

Participarea sa la negocierile de pace de la Istanbul vine după ce sursele citate în raportul WSJ au afirmat că Abramovici și negociatorii ucraineni au suferit o presupusă otrăvire la începutul acestei luni.

Negociatorii ucraineni, sfătuiți să nu bea și să nu mănânce nimic

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Extene, a avertizat oamenii să nu ”mănânce sau să bea” atunci când negociază cu Rusia, în contextul discuțiilor despre posibila otrăvire chimică a miliardarului rus Roman Abramovici.

”Îi sfătuiesc pe toți cei care merg la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta la prima mână”, a spus Kuleba, potrivit Sky News.

”În al doilea rând, toate aceste povești - cineva a auzit ceva undeva, niște surse - acum există o mulțime de acest gen, pentru că toată lumea este însetată de știri, de senzații”, a mai spus el. 

Abramovici nu ar fi fost otrăvit

Luni, Reuters a citat un oficial american neidentificat care a declarat că serviciile de informații sugerează că Abramovici și negociatorii ucraineni s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu, nu a unei otrăviri. ”Serviciile de informații sugerează în mare măsură că a fost vorba de mediu”, a declarat oficialul.

Aceasta vine după ce Wall Street Journal și grupul de investigație Bellingcat au raportat luni că negociatorii ucraineni și Abramovici au suferit o presupusă otrăvire la începutul acestei luni, în marja discuțiilor menite să pună capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina. Wall Street Journal și Bellingcat au relatat că otrăvirea a avut loc în contextul discuțiilor de la Kiev, în timp ce o sursă apropiată echipei de negociatori ucraineni a declarat pentru CNN că incidentul a avut loc în timpul discuțiilor din Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel