Roma renunță la candidatura pentru organizarea JO din 2020

Întrucât statul italian se confruntă cu grave probleme financiare datorate și unei crize a zonei euro, premierul Mario Monti a anunţat că guvernul nu va sprijini planul autorităţilor din Roma de a concura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2020.

Roma renunță la candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2020, deoarece situaţia financiară dificilă a Italiei nu permite guvernului să ofere garanţiile cerute de Comitetul Olimpic Internaţional, a declarat Monti după o şedinţă de guvern, potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

"Am ajuns la concluzia unanimă că în actuala situaţie guvernul italian nu se simte capabil să-şi ia angajamentul de a asigura garanţii", a spus el. Costul organizării Jocurilor Olimpice la Roma a fost estimat la 12,5 miliarde de euro. Decizia vine cu numai o zi înainte de termenul limită al Comitetului Olimpic pentru depunerea ofertelor de organizare a evenimentului din 2020.

Astfel, în cursa pentru organizarea JO 2020 au rămas doar Madrid, Tokio, Istanbul, Doha şi Baku.

Italia se confruntă cu reformele de austeritate impuse de guvernul tehnocrat condus de Mario Monti, considerat un plan riscant pentru a scoate țara din impasul economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel