Rolul Băncii Centrale din Olanda în comerțul cu SCLAVI. Anchetă de AMPLOARE

Olanda
Olanda

O anchetă a fost declanşată în Olanda, pentru a se stabili rolul Băncii Centrale în comerţul cu sclavi. 

Banca Centrală a Olandei (DNB) a anunţat vineri că va demara o investigaţie independentă asupra propriului său rol în comerţul cu sclavi din secolul 19, informează Reuters. Urmând exemplul lansat de Banca Angliei, DNB a precizat că va cere unor cercetători independenţi să stabilească legăturile istorice ale Băncii Centrale a Olandei cu comerţul cu slavi.

"Investigaţia va stabili rolul DNB ca instituţie în primii săi ani de existenţă precum şi al preşedinţilor şi membrilor Consiliului de Administraţie din acea perioadă", a informat Banca Centrală a Olandei într-un comunicat de presă, conform Agerpres. 

DNB, instituţie înfiinţată în anul 1814 de regele Willem I, a adăugat că va lua noi măsuri după finalizarea investigaţiei. Olanda a jucat un rol important în comerţul cu sclavi începând din secolul 17 şi până în 1863, când sclavia fost abolită în Olanda. Compania Olandeză a Indiilor de Vest a operat nave care se estimează că au tranzacţionat 500.000 de sclavi în secolele 17 şi 18. Luna trecută, Banca Angliei, o instituţie cu o vechime de 325 de ani, a anunţat şi ea că va înlătura portretele foştilor guvernatori şi directori care au avut legături cu comerţul cu sclavi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel