Rolling Thunder - marș în onoarea eroilor

Mii de membri Rolling Thunder au adus un omagiu militarilor americani
Mii de membri Rolling Thunder au adus un omagiu militarilor americani

Mii de membri ai grupului de motociclişti "Rolling Thunder", purtând drapelul Statelor Unite, au defilat duminică în capitala Washington în onoarea militarilor americani căzuţi pe câmpul de luptă, relatează luni AFP.

"Marii patrioţi ai 'Rolling Thunder' se vor întoarce anul viitor la Washington DC şi, sperăm, mulţi ani de acum înainte", a scris preşedintele Donald Trump pe Twitter, chiar înainte de paradă.

Însă, potrivit organizatorilor, cea de-a 32-a paradă a "Rolling Thunder" este, până la noi ordine, ultima, aşa cum a fost anunţat în decembrie anul trecut, invocând lipsa de cooperare din partea autorităţilor, în special a Pentagonului, şi costurile organizării devenite exorbitante - mai mult de 200.000 de dolari.

"Este ultima noastră paradă la Washington DC, până vom merge la Casa Albă şi vom vorbi cu preşedintele Trump pentru a vedea ce poate face pentru noi", a declarat pentru CNN Joe Bean, preşedintele organizaţiei.

Contactat de AFP, Pentagonul nu a dorit să ofere detalii suplimentare. Cu mcaotoarele turate, zeci de mii de motociclişti au străbătut străzile din capitala SUA, sub sloganul "Nu îi vom uita niciodată".

Fondat în 1988 de doi veterani ai războiului din Vietnam, evenimentul este un tribut adus soldaţilor americani care au murit sau au dispărut în conflicte militare.

Potrivit agenţiei federale specializate DPAA, mai mult de 82.000 de militari americani sunt daţi dispăruţi, dintre care 72.000 după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Vezi și: Pentagonul, contract în valoare de 646 milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel