Roland Garros. Simona Halep și-a aflat următorul adversar

Simona Halep la Roland Garros: Urmăriți călătoria mea. foto: @simonahalep - FB
Simona Halep la Roland Garros: Urmăriți călătoria mea. foto: @simonahalep - FB

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, iar câteva ore mai târziu a aflat și numele viitoarei adversare - Iga Swiatek (104 WTA, 18 ani). Cele două nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Swiatek a câștigat meciul din turul 3, disputat sâmbătă, contra Monicăi Puig (59 WTA), scor 0-6, 6-3, 6-3, într-o partidă care a durat aproape două ore. În primele două tururi, poloneza a mai trecut de Selena Janicjevic, posesoarea unui wild-card, scor 6-3, 6-0, și de Qiang Wang (16 WTA), scor 6-3, 6-0.

La doar 18 ani, Swiatek ocupă locul 104 mondial, dar are o ascensiune interesantă în acest an. Puig, care este mai bine clasată decât Swiatek în clasamentul mondial, a avut parte de o partidă de uzură în faţa polonezei. Deşi a reuşit să-i administreze o lovitură importantă în primul set, scor 6-0, Puig a pierdut următoarele două seturi identic, scor 6-3, 6-3, iar partida s-a terminat după aproape două ore.

Spre deosebire de Swiatek, Simona Halep a reuşit să o învingă pe Tsurenko în sub o oră de joc: "Nu am simţit că am jucat cu o adversară accidentată. Meciul a fost greu, chiar dacă scorul nu o arată. Mă bucur că sunt din nou în optimi. Mereu am în minte imaginea când am ridicat trofeul câştigatoarei pe acest teren", a spus Halep, la finalul partidei care i-a adus calificarea în optimi.

În 2018, Swiatek a reuşit să câştige turneul junioarelor de la Wimbledon, în urma unie victorii împotriva lui Leonie Küng, scor 6-4, 6-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel