Rodica Tănăsescu şi Doina Mihăilă, reconfirmate ca lideri ai medicilor de familie

Rodica Tănăsescu şi Doina Mihăilă
Rodica Tănăsescu şi Doina Mihăilă

Medicii de familie din toată ţara consideră că preşedinţii celor două organizaţii naţionale reprezentative ale medicilor de familie şi-au îndeplinit cu deplin succes mandatul pentru care au fost desemnate de colegii lor şi au reprezentat cu demnitate interesele medicilor de familie. În şedinţa de duminică, reprezentanţii judeţeni au refuzat categoric acceptarea demisiilor anunţate de dr. Doina Mihăilă şi dr. Rodica Tănăsescu; acestea au fost mandatate să reprezinte în continuare interesele medicilor de familie în plan patronal şi profesional în calitate de preşedinţi interimari, până la alegerile din luna iulie 2011 la Iaşi, se arată într-un comunicat de presă al SNMF şi FNPMF.

”Reprezentanţii judeţeni ai medicilor de familie din ţară s-au reunit într-o şedinţă extraordinară în data de 12 iunie 2011 la Bucureşti pentru a realiza bilanţul protestului, se arată în comunicat. Aceştia au apreciat pozitiv reuşita în cadrul negocierilor a celor două reprezentante naţionale alese, într-o confruntare inegală în care autorităţile statului şi în special CNAS au încercat să dezinformeze şi să manipuleze opinia publică, au exercitat presiuni incredibile asupra medicilor de familie şi asupra liderilor lor şi au manifestat o totală lipsă de interes faţă de nevoile reale de asistenţă medicală primară ale cetăţenilor.

Declaraţiile de vineri, 10 iunie, ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi CNAS în care a fost recunoscută oficial subfinanţarea asistenţei medicale primare vin să confirme faptul că medicii de familie şi pacienţii solidari cu aceştia au tras un semnal de alarmă asupra problemelor grave, reale de finanţare. Considerăm aceste declaraţii un angajament public al Ministerului Sănătăţii şi CNAS că reprezentanţii acestor instituţii vor obţine finanţarea suplimentară a medicinei de familie la rectificarea bugetară din luna iulie şi ulterior finanţarea adecvată de minimum 9% din FNUASS în Bugetul de Stat 2012.

Medicii de familie doresc să mulţumească pacienţilor lor, care au înţeles motivele protestului, au avut răbdare şi au ajutat astfel soluţionarea cererilor privind interesele pacienţilor. Mulţumim tuturor membrilor societăţii civile care şi-au manifestat solidaritatea şi tuturor reprezentanţilor mass media care au înţeles şi au redat amploarea situaţiei medicinei primare, prezentând echilibrat evenimentele.

Cele două organizaţii naţionale, SNMF şi FNPMF, consideră sistarea protestului ca pe un gest în favoarea pacienţilor noştri, care nu sunt vinovaţi pentru gravele deficienţe ale sistemului medical în general şi ale asistenţei medicale primare în special. Speram că promisiunea făcută de Ministerul Sănătăţii de a ne reîntâlni în luna septembrie pentru a crea strategii comune şi a aşeza medicina de familie în locul firesc în cadrul unui sistem de sănătate european va deveni realitate, pentru a nu mai fi puşi în situaţiile inacceptabile din acest an. Noi vom reaminti periodic decidenţilor şi presei promisiunile făcute în aceste zile”, se aratăm în comunicatul medicilor de familie.

Războiul mediatic continuă, însă. Acelaşi trust care a lansat dezinformarea privind ”renunţarea” la protest, a publicat un articol în care spune că medicii de familie câştigă (şi) 9000 de euro pe lună!

Un ziar portocaliu le pretindea medicilor de familie să transcrie reţetele medicilor de specialitate, care nu ar mai avea dreptul să elibereze compensate şi gratuite…

Citeşte şi:

Preşedinta AMFPR, în lacrimi: Mi-e silă că sunt medic de familie în România. Rodica Tănăsescu şi Doina Mihăilă şi-au dat demisia

Anunţul referitor la semnarea de către medicii de familie a noilor contracte cadru cu CNAS, o dezinformare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel