Rodica Culcer nu ar fi ajuns director de ştiri la TVR dacă regulile de acum s-ar fi respectat în 2005

Pregătirea pe care o are Rodica Culcer nu ar fi ajutat-o în 2005, când a câştigat concursul pentru postul de director de ştiri al TVR.   Dacă s-ar fi aplicat aceleaşi reguli care se aplică astăzi ea ar fi avut mari probleme. Spre exemplu astăzi se cer minim 10 ani de experienţă în audiovizual, dintre care cel puţin 5 în televiziune. Surse din TVR au declarat pentru DeCe News că întreaga mişcare cu scoaterea la pensie a lui Culcer este doar o perdea de fum, pentru că serviciile aduse Puterii politice îi vor fi răsplătite chiar cu şefia televiziunii naţionale.

Până să ajungă la postul public Culcer a lucrat doar la radio şi în presa scrisă. A fost director general la Radio Total, director al Departamentului de Ştiri la Europa FM. A lucrat aproape 9 ani la BBC World Service, secţia română, perioadă în care a urmat şi mai multe cursuri organizate de BBC Training.

Singurele tangenţe cu televiziunea au fost când a realizat emisiuni electorale şi post-electorale la Realitatea TV, împreună cu Mihai Tatulici. Între 2002 şi 2003, a realizat la TVR emisiunea săptămânală de analiză şi dezbatere „Ultima ediţie”.

Culcer ar fi fost descalificată şi pentru alte criterii cum ar fi cunoştinţe temeinice de producţie tv sau cunoaşterea fluxului de producţie şi postproducţie TV/news.

Prin Parlament via Consiliul de Administraţie destinaţia director general al TVR

Surse din TVR susţin că Rodica Culcer ar fi de fapt pregătită să devină director general al TVR. Mişcarea s-ar putea realiza destul de uşor. La finalul anului TVR va trebui să prezinte raportul anual în faţa Parlamentului, iar dacă acesta nu trece, va pica şi Consiliul de Administraţie.

La numirea noului Consiliu vor intra în scenă actorii politici, cel mai probabil preşedintele Traian Băsescu care are dreptul de a numi 2 membri în Consiliul de Administraţie. Unul dintre aceştia va fi Rodica Culcer. În acest nou Consiliu se vor face alegeri pentru alegerea directorului general, iar şansele Rodicăi Culcer ar fi foarte mari.

Ipoteza este susţinută de 2 argumente. Premierul Emil Boc declarase a declarat de curând că este nemulţumit de actuala conducere a TVR, în frunte cu directorul Lăzescu. În al doilea rând sunt de luat în calcul şi oamenii din TVR. Media de vârstă este de peste 50 de ani şi mulţi dintre ei se apropie de pensie. Alegerea lor ar fi una simplă: fie o votează pe Culcer, fie vor fi daţi afară, sub pretextul austerităţii.

Citeşte şi:

Postul Rodicăi Culcer din TVR, scos la concurs. Vezi condițiile de participare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel