Robu, după un festival: Cine vrea liniște...există munți

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, în contextul mai multor reclamații pentru gălăgie primite în timpul festivalului din Șagului, că Timișoara nu este un campus mănăstiresc.  

Primarul Timișoarei spune că nu vor mai fi autorizate festivaluri în cartiere, printre blocuri, dar că primăria nu poate face mare lucru când este vorba despre evenimente organizate pe proprietăți private.
 
"Un oraș precum Timișoara nu poate fi campus monastiresc. Nu poate fi. Așa, unii cetățeni se plâng că-i deranjează clopotul de la catedrală. Păi unde ajungem? Într-un oraș trebuie să existe și înțelegere, și toleranță, că altfel ce facem? Unii sunt deranjați că noi avem spectacole în Piața Victoriei. Păi ce vreți, să nu mai avem viață culturală în oraș? Nu putem să ne limităm numai la ce se întâmplă în spații închise. Ar fi vai și amar dacă am face asta (…) Asta este ideea, să organizăm cât mai multe în aer liber.
 
Unele dintre aceste lucruri, aceste evenimente, inevitabil sunt la un nivel ridicat de decibeli. Dar un oraș cu puls sănătos precum Timișoara, la toate capitolele, e altceva decât un campus monastiresc. Acolo este liniște. Cine vrea liniște… există sate, există munți, există multe locuri unde pot avea liniște. Un oraș este un oraș. Dacă am optat să trăim aici, trebuie să acceptăm viața la oraș cu tot ce are ea. Lucruri plăcute, lucruri neplăcute, iar unele lucruri care sunt plăcute pentru unii sunt neplăcute pentru alții. Fiecare este cu propriul eu”, a declarat Robu.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel