Robu, declarații la DNA. Chirieac, prima reacție

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut primele declarații după ce a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat apariția primarului la DNA. 

”Sunt uluit. Eu am ieșit în stradă și mai ies pentru o justiție independentă, dar nu independentă de dreptate, corectitudine grupuri de persoane și de interese. Eu sunt un om ultra cinstit ]n tot ce fac. Singura mea avuție până la vârsta asta este onoarea și nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea.. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care e vorba despre lucruri total străine mie. În cazul meu s-au vândut de aparatul primăriei două maghernițe cu o semnătură dată de mine, sub garanția că totul e legal sub garanția dată de  aparatul de specialitate. Sunt cinci semnături înaintea semnăturii mele. Nu-i reproșez procurorului ceea ce s-a întâmplat, dar în schimb reproșez foarte mult evaluatorilor. Ei zic că prejudiciul în dosar este de 60.000 de euro. Pentru două maghernițe, ei voiau cu 60.000 de euro mai mult. Dacă le scoatem la licitație nu se scot nici 10.000 de euro pe ele și asta, acum, după ce oamenii le-au aranjat. E nedrept, așa ceva nu este în regulă și nu poate fi tolerat. Cineva își bate joc de destine. Eu îmi fac datoria, nu mi se pare normal să pățesc așa ceva. Nimeni nu o să aibă nici cea mai mică probă în cazul meu, pentru că nu au de unde să aibă”, a declarat Nicolae Robu la ieșirea de la DNA.

Reacția lui Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că apreciază munca lui Nicolae Robu ca primar al Timișoarei, dar nu înțelege supărarea acestuia pe care a arătat-o în declarația susținută după audierea lui DNA.

Nu am cum să cunosc dosarul. Domnul Robu a ieșit în stradă pentru independența justiției. În acest moment justiția independentă l-a trimis în judecată. Privind din punctul de vedere al MCV-ului, eu constat că noul DNA, surprinzător, nu numai că își continuă lupta împotriva corupției, dar nu mai ține seama de culoare politică. Domnul Robu de la PNL este trimis în acest moment în judecată și am învățat că ce face DNA-ul e sfânt. Nu înțeleg de ce e supărat domnul Robu. Nu toți spun când ies de la DNA că sunt nevinovați? Nu am înțeles de ce a invocat chestiunea asta. Eu îl apreciez pe domnul primar Robu, că a făcut lucruri deosebite în Timișoara, dar nu înțeleg de a invocat asta..."', a declarat analistul politic la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel