Roboții, viitorul în industrie. Vânzările s-au dublat

Roboții fac munca mai ușoară sau înlocuiesc oamenii în industrie? Cert este că vânzările s-au dublat în ultimii ani.

Vânzările de roboţi industriali s-au dublat în ultimii patru ani, iar pentru perioada 2018 - 2021 estimările arată că piaţa va avansa cu 14% pe an în medie, potrivit unui raport al Federaţiei Internaţionale pentru Robotică (IFR).

Anul 2017 a înregistrat un număr-record de 381.000 de roboti livraţi la nivel mondial, o creştere cu 30% faţă de anul anterior. Volumul vânzărilor a avansat cu 21% în aceeaşi perioadă, până la 16,2 miliarde de euro.

"Vedem un interes semnificativ"

Principalele concluzii ale studiului arată că investiţiile în roboţi industriali continuă să crească rapid. Vânzările globale de roboţi industriali s-au dublat în 2017 faţă de 2013 (creştere de 114%), iar prognoza pentru următorii trei ani (2018 - 2021) arată că vânzările vor avansa în medie cu 14% pe an.

"Ca şi în cazul rapoartelor anterioare ale IFR, concluziile din acest an sunt în concordanţă cu propriile noastre estimări. Vedem un interes semnificativ şi dorinţa de a automatiza procesele industriale. Tot mai multe companii - indiferent de mărime - îşi dau seama de avantajele folosirii roboţilor în procesele lor de producţie", a afirmat Esben Řstergaard, cofondator şi CTO la Universal Robots.

Lucrează împreună cu angajaţii

În raportul din 2018, IFR evidenţiază multe tehnologii de ultimă generaţie, cum ar fi conceptul de colaborare om-maşină şi programarea simplă a roboţilor, care vor contribui la îmbunătăţirea productivităţii producţiei şi extinderea numărului de aplicaţii pentru roboţi.

"Automatizarea bazată pe roboţi îmbunătăţeşte calitatea produselor şi asigură uniformizarea fluxului de producţie. Roboţii colaborativi - bazaţi pe colaborarea dintre om şi maşină - sunt deosebit de eficienţi, deoarece lucrează împreună cu angajaţii, în loc să îi înlocuiască. Vom vedea cu siguranţă o cerere accelerată de bunuri de consum care prezintă un element 'specific uman', alături de o calitate înaltă a produselor realizate", spune Esben Řstergaard.

Industria auto utilizează din ce în ce mai mulți roboți

Acesta a arătat că încurajarea şi înţelegerea programelor destinate roboţilor "a fost o parte a ADN-ului nostru încă de la început".

Raportul constată o cerere tot mai mare pentru automatizarea bazată pe roboţi, în special în industria auto, electronică şi în industria metalurgică.

Cinci pieţe majore - China, Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite şi Germania - au reprezentat 73% din volumul total al vânzărilor de roboţi industriali în 2017, ceea ce corespunde şi experienţei Universal Robots pe pieţele cheie.

Raportul global privind robotizarea este publicat în fiecare an de Federaţia Internaţională de Robotică (IFR), iar ediţia din acest an fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de IFR la summit-ul Robot World, care se desfăşoară la Tokyo.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy