Roboții fac MINUNI în spitalele din România! Acțiune revoluționară ultraperformantă

Spital
Spital

Roboții americani de ultimă generație fac minuni de-a dreptul în spitalele din România! 

În ultimii ani, în spitalele din România au fost numeroase probleme din cauza infecțiilor nosocomiale. Se estimează că sute de oameni își pierd viața, anual, din cauza infecțiilor căpătate în spital. De teama lor, Spitalul din Făgăraș a cumpărat, cu ajutorul Primăriei și al Ministerului Săntății, doi roboți ultraperformanți care distrug aproape în întregime factorii care declanșează infecțiile nosocomiale, scrie DC Medical.

Distrug bacteriile în proporție de 99%

E vorba despre roboți Xenex – Light Strike care (după ce infirmierele dezinfectează normal o încăpere) distrug în proporție de 99%, de pe orice fel de suprafață, tot ce înseamnă bacterie, virus sau fungi, inclusiv unele foarte periculoase precum sporii de Clostridium difficile, MRSA (stafilococul auriu meticilino-rezistent) și VRE (Enterococul rezistent la vancomicină), care fac cele mai multe victime.

„În ultimii ani, infecțiile nosocomiale au dus la moartea multor pacienți. Faptul că noi suntem beneficiarii unei astfel de investiții, fiind printre puținele spitale din țară care au intrat în posesia acestor roboți, spune multe despre implicarea pe care o are Primăria în relația cu spitalul, și de faptul că această colaborare dintre Primărie, Spital și Ministerul Sănătății este benefică. Să ne dorim să nu avem situații așa de tragice cum au fost în alte spitale, iar acești roboți vor rezolva exact problemele apărute. (...) În principal (sterilizarea, n.r.) se va începe din blocul operator și ATI, dar treptat se vor steriliza și toate celelalte încăperi. Cei doi roboți acoperă suprafața pe care o are spitalul în acest moment", a declarat, pentru Știrile Nova TV, Persida Țâmboiu, manager al Spitalului Municipal „Dr Aurel Tulbure" din Făgăraș.

Cu două aparate rezolvă un spital orășenesc


Spitalul din Făgăraș a achiziționat aceste aparate deși până acum nu a avut probleme legate de infecțiile nosocomiale.

Robotul Xenex – Light Strike are dimensiunea unui aspirator profesionist, este portabil și foarte ușor de mișcat și utilizat, nu este toxic pentru că funcționează prin pulsarea xenonului, un gaz inert, la intensitate ridicată, razele fiind emise de o lampă de iluminare ultravioletă, care produce întregul spectru de ultraviolete ce ucide germenii care penetrează pereții celulelor de microorganisme, inclusiv bacterii, viruși, mucegaiuri, ciuperci și spori. Eficiența sa a fost dovedită prin numeroase studii clinice, pe care le puteți consulta aici.

Robotul este extrem de eficient pentru că folosește o un spectru de lumină care se oprește în învelișul protector al planetei, iar bacteriile, virușii și toate celelalte, nevenind vreodată în contact cu asemenea raze, nu și-au dezvoltat mecanisme de protecție pentru ele.

În spitalele în care a fost implementată această tehnologie, infecțiile nosocomiale au fost diminuate cu 99%. Costul pentru cele 5 minute cât durează dezinfecția unei încăperi este de aproximativ 1 euro!

De 7 ori mai eficient decât dezinfectarea tradițională

Robotul Xenex – Light Strike este de 7 ori mai eficient decât dezinfectarea tradițională, reduce cu 100% patogenii răspunzători de infecții ale pielii, iar lampa care emite o lumină locală mai puternică decât cea ambientală poate fi folosită chiar și când pacienții sunt în saloane, conectați la aparate. Pentru că razele acestea nu interferă cu funcționarea aparatelor, iar pacienții, pentru protecție, sunt înconjurați de panouri care împiedică lumina puternică să ajungă la ei. De asemenea, razele emise de robot nu distrug niciun fel de suprafață, așa că nu deteriorează nimic din ce există într-o cameră de spital, de la podea, pereți, mobilier, obiecte din pânză, plastic, metal etc. Ci doar pe dezinfectează aproape perfect.

Achiziționate printr-un program de la Ministerul Sănătății

„Practic, Primăria Municipiului Făgăraș, împreună cu Ministerul Sănătății au asigurat finanțarea acestor roboți, integral. Spitalul nu a plătit nimic. Ca și ministrul Sănătății suntem interesați de acest program național de combatere a infecțiilor nosocomiale și am considerat că trebuie să ducem la Făgăraș acești roboți. Suntem singurii, împreună cu Spitalul Universitar din București și Institutul Victor Babeș, care deținem acești roboți. Ne dorim ca și alte spitale din Brașov să achiziționeze aceste aparate, de aceea fac o invitație publică, către orice autoritate publică, Consiliul Județean și toate spitalele din Județul Brașov sau alte primării care dețin aceste spitale, dacă doresc să vadă cum funcționează aceste aparate, să vină la Făgăraș" a arătat Mariana Câju, președinte CA Spitalul Municipal Făgăraș.

CITIȚI CONTINUAREA PE DC MEDICAL.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel