Urmărește emisiunea live


ROBOR, scandal. Zamfir, atac la Isărescu: O fi uitat ce spunea Georgescu

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

Daniel Zamfir l-a criticat dur pe Mugur Isărescu, după ce Comisia Economică a Senatului a decis că indicele ROBOR nu se calculează transparent.

Daneil Zamfir a lansat un nou atac la adresa guvernatorului Mugur Isărescu pe tema modului de calcul al indicelui ROBOR.

"ROBOR-UL TREBUIE FIE SCHIMBAT,FIE DECUPLAT DE LA RATELE ROMÂNILOR! Comisia Economică a Senatului, in audierile de până acum, a ajuns la concluzia că indicele ROBOR-ul nu se calculează în mod transparent, el fiind media unor cotatii care nu au legătură cu realitatea pietei, in loc sa fie media tranzacțiilor, așa cum procedează toate băncile centrale importante din lume. Și pentru că e un indice incorect, am solicitat atât BNR cât și Ministerului Finanțelor ,fie să pună în practică rapid un mecanism transparent bazat pe tranzacții, fie să fie decuplat de la ratele românilor cu credite in lei.
P.S. Dnul Isărescu ne transmite că am greșit adresantul, el garantând pentru mecanismul cotațiilor. O fi uitat Guvernatorul că, exact în timpul audierilor de la Comisia Economică, însuși prim-viceguvernatorul, Florin Georgescu spunea că lucrează deja la schimbarea mecanismului? Nu s-or mai înțelege intre ei?", susține Zamfir.

Citește: Istoricul oricărui vehicul se poate afla cu o aplicație lansată de RAR

Florin Jianu: 60% din tinerii români îşi doresc să fie antreprenori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel