Florin Jianu: 60% din tinerii români îşi doresc să fie antreprenori

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat joi, pentru Agerpres, că 60% din tinerii români îşi doresc să fie antreprenori, iar 98% din cei care au propria afacere, beneficiind de Legea întreprinzătorului debutant, reuşesc să se menţină pe piaţă.

"În 2006 s-a făcut o lege care este cunoscută Legea Student şi timp de ani de zile, cei care îşi deschideau o firmă erau câteva scutiri. (...) Au fost fost înregistrate în jur de 30.000 de firme, după care în anul 2011 am făcut acea Legea întreprinzătorului debutant, acolo erau mai multe facilităţi (...). Anual s-au format 30.000 de companii. La sfârşit erau undeva 200.000 - 300.000 de companii cu acest întreprinzător debutant. În 2017 eu am construit acel program Start-up Nation şi care se derulează şi în acest an şi care susţine anual, 10.000 de antreprenori. Există o oarecare continuitate în ceea ce priveşte sprijinul elevilor, studenţilor şi tinerilor debutanţi în afaceri. România are un potenţial extraordinar în această zonă. Dacă e un pariu pe care să spunem că l-am câştigat în această perioadă, acesta e pariul privind susţinerea tinerilor antreprenori", a explicat Florin Jianu.

Antreprenoriatul a devenit în ultimii ani, un fenomen în România

"Generaţia de astăzi este destul de dinamică. Noi trebuie să oprim această dramă naţională, această hemoragie la care asistăm, prin plecarea foarte multor tineri din ţară, pentru că îţi pleacă resursa cea mai importantă, cea mai dinamică, foarte activă a societăţii. Şi atunci prin programe de tipul România Start-up Nation, România Start-up Plus, România Start-up Diaspora, prin aceste programe antreprenoriale încercăm să creăm o nouă paradigmă, aceea în care practic, prin deschiderea unei companii să te simţi mai legat, dar în acelaşi timp să ai independenţa de a lucra cu străinătatea, de a călători, acesta este pariul pe care ar trebui să-l câştige România, aceasta este şi principala problemă a românilor. Dacă însă, aşa cum vedem, antreprenoriatul devine un fenomen, pentru că el a devenit un fenomen în România în numai câţiva ani de zile, (...) dacă e să avem ceva, noi ca români, avem foarte multe idei şi acestea trebuie puse în practică. (...) Avem potenţial, dar trebuie să avem grijă de el", a concluzionat Florin Jianu.

Vezi și: 

Consultări între Guvern și transportatori. Schimbări radicale

Ultramaraton: Avram Iancu, premiat la Polul Nord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel