Robert Turcescu, REVENIRE în presă cu o condiție contractuală

În urmă cu două săptămâni, Robert Turcescu spunea că nu va mai face emisiune la B1 TV și dădea de înțeles că nu își dorește să revină în presă.

VEZI ȘI: Ștefănescu-Corina Drăgotescu, replici ACIDE din cauza Elenei Udrea

Acum, fostul jurnalist de la B1 TV susține că nu exclude o eventuală revenire în presă, dar pune și condiții contractuale. Într-un răspuns dat ziaristului Mircea Marian, Robert Turcescu scrie că se va duce la o instituție de presă unde își va putea face meseria fără constrângeri.

"Libertatea editorială deplină, fără alte constrângeri, în afara celor dictate de propria-mi conștiință, reprezintă condiția esențială. DACĂ va exista o instituție media dispusă să admita o astfel de condiție contractuală din partea mea, probabil o voi face fără ezitare. În orice alt caz, voi prefera să rămân un simplu jurnalist/cetățean posesor de blog, cont FB și cont de Twitter. Nu voi înceta să scriu ceea ce cred și ceea ce știu. Am ajuns într-un moment în care mai presus de orice îmi doresc libertatea de a practica această profesie lipsit de constrângeri și, mai ales, fără patimă", scrie Robert Turcescu.

Jurnalistul mai susține că probabil nicio televiziune de știri din România nu este independentă de interese financiare oculte.

"N-am murit, Mircea. M-am spovedit și mă simt în stare să o iau de la capăt. Chiar dacă asta înseamnă să fiu din nou un simplu reporter/redactor sau blogger. Sfârșitul nu e aici, cred cu tărie că Dumnezeu va avea grijă să mai deschidă o ușă chiar și pentru un păcătos ca mine. N-o caut cu disperare pentru că trăiesc, în ciuda celor ce se întâmplă azi cu mine și cu noi, zile pline de bucurie. Sunt fericit, Mircea. Și sunt bucuros să văd apusul unei lumi vechi și răsăritul unei lumi noi. Oricât de straniu ar suna asta azi, chiar și presa pe care o avem acum va fi, la un moment dat, altfel. Eu cred cu tărie asta, sper s-o faci și tu și sper că și alții gândesc la fel. De fapt, ȘTIU sigur că va fi așa!", a scris Robert Turcescu într-un mesaj pe care Mircea Marian l-a publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel