ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. EXCLUSIV. LUCIAN BOLCAȘ: Ce riscă Robert Turcescu după dezvăluiri. Două scenarii

Jurnalistul Robert Turcescu a scris, pe blogul său, că a fost ofițer acoperit. Acum, blogul îi este închis. Dezvăluirea a venit după ce a avut un scandal cu Ilie Sârbu în platoul B1 TV. Fusese numit "colonel". Truc publicitar este ștampila pusă de unii colegi de breaslă asupra dezvăluirilor făcute de Robert Turcescu. Avocatul Lucian Bolcaș a dezvăluit, în exclusivitate, pentru DC NEWS, la ce riscuri se supune Robert Turcescu, în două situații. 

"Dacă ar fi fost ofițer în acoperire și ar fi deconspirat această situație, el (n.r. Robert Turcescu) trebuie să fie supus rigorilor legii penale", a subliniat avocatul Lucian Bolcaș.

Ce riscă ROBERT TURCESCU după ce a dezvăluit că a fost OFIȚER ACOPERIT

"Dacă n-a fost și face un simplu joc, în afară de această intoxicare de presă, este vorba și de un atentat la siguranța națională, pentru că nu te joci cu serviciile speciale. Decredibilizarea serviciilor de informații este începută de Traian Băsescu, cu celebra fumigenă aruncată împreună cu un candidat sau un ministru care ar fi ofițer sub acoperire. Este un joc, în primul rând, împotriva României și asta este foarte important", a explicat, pentru DC NEWS, Lucian Bolcaș.

"Serviciu făcut unor potențial inamici ai României"

Avocatul Lucian Bolcaș a continuat: "În cadrul Alianței Nord-Atlantice, din care facem parte, spionajul între țările alianței este înlocuit de cooperare. Deci, ofițerii sub acoperire își au locul de muncă îndreptat spre țări care nu fac din această alianță, spre Rusia, spre Ucraina, spre țările arabe. Deconspirarea unor asemenea situații ar reprezenta un serviciu făcut unor potențial inamici ai României. Lucrurile trebuie privite cu mult mai multă seriozitate decât le pot face un om de presă pentru care impactul publicitar poate să fie determinant, așa cum poate să fie determinantă și o situație reală, căreia îi dă curs ca urmare a unor slăbiciuni nervoase. Toate acestea trebuie, de urgență, clarificate, pentru că este în joc prestigiul unui serviciu de informații ce aparține unei țări  din NATO".

Trădare sau atentat?

"Cu asemenea lucruri nu ne putem juca. Robert Turcescu va suferi rigorile legii penale. Evident, nu putem lăsa nepedepsite asemenea situații. Dacă este adevărat, a săvârșit un act de trădare în calitate de ofițer a unui serviciu de informații. Dacă nu este adevărat, și-a bătut joc de serviciile de informații românești. Este un gest absolut incalificabil. În general, România, de la Mihai Caraman, care a rămas o legendă, are ofițeri de informații de bună calitate. Și a lovi România pe această cale este una dintre cele mai josnice atitudini", a conchis avocatul Lucian Bolcaș. 

Dezvăluirea vine după un scandal produs chiar în platoul B1 TV, general de apelativul "colonel" folosit de către vicepreședintele Comisiei de control SIE, Ilie Sârbu cu referire la Robert Turcescu. 

Robert Turcescu-Mădălina Pușcălău, scandal la B1 TV, din cauza lui Ilie Sârbu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel