ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. DW: Agentul-ziarist, idiot util al Serviciilor

Robert Turcescu
Robert Turcescu

Postul de radio german Deutsche Welle, într-o analiză dedicată cazului ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT, susține că sunt multe motive pentru care "ziariştii devin idioţii utili ai serviciilor de informaţii".

Jurnalistul DW care semnează articolul constată cu surprindere că sunt puțini acei ziariști din România care "nu văd nimic anormal în practica infiltrării şi că admit acest lucru ca pe un serviciu patriotic. (...) Anomalia fără egal este că un ofiţer al unui serviciu de informaţii face o stridentă politică partizană căutând să distorsioneze formarea liberă a opţiunilor electorale. Or, în acest caz, serviciile de informaţii încalcă în mod grav legile şi Constituţia, căci ele nu au dreptul să facă politică".

Citește și ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT: Victor Ponta, prima reacție

"Un agent-ziarist care realizează o emisiune de televiziune cu o audienţă semnificativă, militând fără perdea în favoarea unui om politic sau împotriva altuia, încalcă regulile democraţiei liberale", scrie DW, care apreciază că odată ce presa permite infiltrarea unor agenţi în rândurile ei și tinde să-i şi legitimeze, atunci nu mai există niciun fel de dezbatere liberă în societate.

De ce devine un ziarist ofițer acoperit

Potrivit DW, multe sunt motivele pentru care "ziariştii devin idioţii utili ai serviciilor de informaţii", unul dintre ele fiind însă "complexul propriei ignoranţe şi al propriei iresponsabilităţi. Or, faptul de a se arăta respectuoşi faţă de temele "siguranţei naţionale" îi face să pară gravi şi mai bine informaţi", explică postul de radio german, care consideră că în viitor, trebuie să se adopte o interdicție legală explicită, respectiv să se interzică oricărui ofiţer de informaţii să activeze în rândurile presei.

Citește și ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Anca Boagiu (PDL): Gestul lui Turcescu....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel