Urmărește emisiunea live


ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. CORNELIU DOBRIȚOIU, fost MINISTRU AL APĂRĂRII, despre DECONSPIRAREA lui ROBERT TURCESCU

Fostul ministru al Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a comentat pentru DCNews subiectul deconspirării lui Robert Turcescu. Dobrițoiu este de părere că jurnalistul l-ar putea deconspira pe prezidențiabilul indicat de Traian Băsescu drept ofițer acoperit și a identificat mai multe probleme cu livretul militar și statele de plată publicate de Robert Turcescu.

"Dumnealui a încălcat legea penală, pentru că tuturor ofițerilor care lucrează sub acoperire li se asigură protecție și, inclusiv deconspirarea - indiferent dacă o face altcineva sau aparține individului în cauză - reprezintă încălcare a legii. (...) Cu certitudine va trebui să răspundă în fața organelor de cercetare penală", a spus despre Robert Turcescu fostul ministru al Apărării Naționale, care este de părere că respectivul serviciu secret ar putea avea de suferit de pe urma acestor dezvăluiri.

Citește și: Cum l-a spulberat Robert Turcescu pe Traian Băsescu

Corneliu Dobrițoiu consideră că mărturisirea lui Robert Turcescu este parte a jocului inițiat de președintele Traian Băsescu pe tema ofițerului acoperit. El adaugă că jurnalistul ar putea fi cel care îl va deconspira pe candidatul la prezidențiale indicat de președinte ca fiind ofițer acoperit:

"În opinia mea, scandalul acesta urmărește altceva decât o simplă confesiune a domnului Turcescu, măcinat de crize de conștiințe.

Atâta timp cât a fost lansată pe piață toată povestea cu ofițerii acoperiți care candidează la funcții înalte în stat, acesta nu este decât o altă partitură, dar practic pe aceeași temă".

Aceste dezvăluiri fac parte din scenariul lansat de Traian Băsescu despre ofițerul acoperit candidat la prezidențiale?

"Sigur că da! (...) Putea să se deconspire altfel (n.r. - Robert Turcescu), fără să genereze un scandal de presă. Putea să facă un autodenunț la procuror".

Întrebat cui folosește tot acest joc, senatorul liberal a răspuns:

"Categoric că folosește temei! Unii ofițeri au conștiință încărcată și Dumnezeu i-a luminat unuia mintea și și-a întregit CV-ul, alții probabil că n-o fac. Și dacă n-o fac, atunci probabil domnul Turcescu ar putea fi îndrituit sau s-ar putea simți îndrituit ca să îi demaște dumnealui. Păi, s-o facă! Și așa va răspunde în fața legii pentru deconspirarea secretului. Atunci o chestie în plus sau în minus ce mai contează?

În orice caz, eu sunt siderat, sunt dezgustat. Tema ofițerului sub acoperire nu era o temă neaparat de campanie electorală".

Vezi și: Exclusiv: Un fost șef SRI vorbește despre deconspirarea lui Turcescu

Posibilă amenințare la siguranța națională

Corneliu Dobrițoiu susține că indiferent de cum vor evolua lucrurile, Robert Turcescu ar urma să aibă probleme în justiție:

"Dacă se dovește că a fost ofițer acoperit, el are o problemă, va suferi rigorile legii. Dacă nu, tot structurile judiciare trebuie să stabilească dacă nu cumva atitudinea sau gesturile domnului Robert Turcescu constituie o amenințare la adresa siguranței naționale". 

Inadvertențe între documentele publicate și realitatea din Minister

Fostul ministru al Apărării Naționale susține că există mai multe inadvertențe între documentele publicate de Robert Turcescu și realitatea pe care o știe el din cadrul Armatei. 

"Ce pot spune este că, într-adevăr, Turcescu primise gradul de locotenent-colonel, iar eu am retras, în urma anchetei făcute la Minister (n.r. - MApN), când eram acolo, gradele militare oferite în mod oneros sau pe criterii politice tuturor celor care nu le meritau în baza legii.

Un alt lucru care mă uimește, apropo de fluturașii aceia de plată pe care i-a fotografiat și i-a postat Turcescu pe blog: un ofițer în rezervă într-adevăr primește de la Armată simbrie când este chemat la concentrare. În rest, niciun ofițer în rezervă nu primește niciun leu de la Armată. Și atunci, e foarte stranie toată povestea asta. (...) Mai mult, solda unui locotenent-colonel este mai mare decât ce a prezentat domnul Turcescu acolo. (...) Deci banii aceia nu reprezintă veniturile unui locotenent-colonel", a continuat fostul ministru al Apărării Naționale.

Citește și: Presa de dreapta strânge rândurile în jurul lui Turcescu

Turcescu nu a fost activat sau chemat la pregătire

"Este o nebuloasă și cred că este o intoxicare, pentru că Turcescu nu-mi amintesc să fi fost activat sau să fi fost chemat la pregătire în cadrul Ministerului Apărării, pentru că asta se face prin ordin de ministru și eu nu am semnat așa ceva, mai ales că el făcea obiectul unei analize asupra modului în care a primit gradele. 

Calitatea de ofițer de rezervă este dovedită de livretul militar, pe care el ar fi trebuit să-l predea, pentru că deja dumnealui este în posesia unor documente militare neavând dreptul la ele. Gradul i-a fost retras. 

(...) El știe de unde sunt fluturașii aceia de plată. Poate o fi fost ofițer sub acoperire la alt serviciu secret", a concluzionat Corneliu Dobrițoiu.

Vezi și: Ce s-a întâmplat cu site-ul lui Turcescu după deconspirare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel