ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Corneliu Dobrițoiu dorește să îl cheme la audieri pe ministrul Mircea Dușa

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a declarat, marţi, că va cere audierea ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru a lămuri cazul jurnalistului Robert Turcescu, decizia asupra acestei propuneri aparţinând însă comisiei.

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a declarat că Robert Turcescu face ”o mascaradă”, precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ. Mai mult de atât, cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

”Ce ofiţer acoperit, spun eu, îi atestă gradul şi funcţia într-o instituţie sau specialitatea militară? Deci, ce pot să spun... Aceasta este o mascaradă a domnului Turcescu în care încearcă să atragă instituţii ale statului, inclusiv răspunderea penală din partea domniei sale, pentru a ţine cald un subiect", este de părere președintele Comisiei de apărare din Senat.

Citește și: ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Dragnea: "A început sezonul de eliberări" 

De asemenea, în privința informaţiilor din presă, cu fotografii anexate, Dobrițoiu susține că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, a celui care îl posedă.

"Din câte ştiu, şi-mi aduc aminte bine, domnul Turcescu nu mai avea calitate de ofiţer în rezervă a Ministerului Apărării Naţionale. Ori, de aici până la ofiţer acoperit... Am văzut şi nişte hârtiuţe acolo prin care erau prezentate nişte cifre, mă rog”, a declarat Dobriţoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel