Robert Turcescu, lecții pentru jurnaliști. A chemat Poliția

Foto: evz.ro
Foto: evz.ro

Fostul jurnalist B1 TV Robert Turcescu, care a declarat că a fost ofițer acoperit al Armatei, dă lecții despre deontologie jurnaliștilor România TV, despre care se plânge că-l urmăresc. 

Miercuri după-amiază, Robert Turcescu a scris, pe pagina sa de Facebook, că "au venit politiștii după apelul meu la 112. Discuția dintre mine și "echipa" RTV a fost înregistrată de cameraman deși i-am atras atenția, și eu, și polițiștii, că nu suntem de acord să fim filmați. N-am făcut scandal. Doar le-am explicat că dacă ar fi vrut de la mine un interviu ar fi sunat la ușă, le-aș fi deschis și le-aș fi spus dacă am ceva de declarat au ba. I-am atras atentia reporterului de la RTV că încalcă grav normele deontologice, că procedeaza incorect din punct de vedere jurnalistic. Vorbim despre supraveghere, nu despre jurnalism de investigație, aici".

Marian Vanghelie amenință jurnaliști: Vă rup picioarele, vă bag în spital

Robert Turcescu scrie că se va întocmi un proces verbal în urma apelului său la 112. Fostul jurnalist B1 TV adaugă că, indiferent de contextul politic actual, refuză să creadă că drepturile sale constituționale și legate de intimitate pot fi încălcate. Robert Turcescu are și un mesaj pentru jurnaliști, cărora le transmite că cei care dețin trusturile de presă sunt "trecători", însă, "meseria de jurnalist rămâne și trebuie reașezată acolo unde îi e locul: în slujba publicului și nu în solda unor moguli cu interese politice și financiare oculte, indiferent cum s-ar numi ei!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel