Robert Negoiţă, proiecte depuse de 1,57 miliarde lei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat luni că în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) au fost depuse proiecte în valoare de 1,57 de miliarde de lei pentru reabilitarea termică a 850 de blocuri.

'Pe acest exerciţiu financiar, noi am depus proiecte pentru 850 de blocuri, în valoare de 1,57 de miliarde lei, aproximativ 344 de milioane de euro, din care am semnat deja în valoare de 1,1 miliarde de lei şi mai avem în procedură pentru alte 100 şi ceva de milioane de lei. O parte semnificativă dintre ele sunt deja executate, recepţionate, făcute cereri de rambursare şi decontate (...) Am spus că am depus (proiecte - n.r.) pentru 850 de blocuri, dintre care 588 sunt deja finanţate, avem contracte de finanţare, mai sunt vreo 50 pentru care urmează să semnăm în perioada următoare (...). 23 de proiecte le avem în rezervă, pentru că nu mai e finanţare disponibilă în acest moment', a afirmat Negoiţă într-o conferinţă de presă. El a menţionat că, până în prezent, în sector au fost reabilitate termic aproximativ 1.500 de blocuri, dintre care circa 800 cu fonduri europene.

Proiecte finalizate de 500 de mii de euro

Negoiţă a mai anunţat că ar mai fi aproximativ 506 blocuri de reabilitat. Pe de altă parte, edilul a comentat faptul că pe şantiere lucrează cetăţeni străini. 'La noi deja lucrează pe şantiere vietnamezi, pakistanezi, indonezieni şi aşa mai departe, cred că asta e soluţia de avarie', a spus primarul. 'Ajutoarele sociale ar trebui interzise pentru persoanele care sunt capabile de muncă. (...) Nu lucrezi că nu vrei. (...) Haideţi să vedem ce facem cu zonele din România unde nu se întâmplă nimic, este un minus total - şi mă refer la zona rurală -, unde noi dăm bani, marile oraşe trimit bani acolo, bani care se cheltuiesc şi nu se produce nimic (...). Cred că ar trebui să le creăm condiţii şi să-i aducem acolo unde este nevoie de ei să-i punem la treabă', a declarat Negoiţă. El a vorbit şi despre românii care pleacă din ţară pentru salarii mult mai bune. 'Cred că trebuie să creăm condiţii pentru a-i ţine aici (...). Fără un salariu de nivel cât de cât comparabil cu ce este în Vest, nu o să-i convingem niciodată pe constructori să rămână în ţară. (...) Mi se pare foarte grav că în zona bugetară salariile sunt mai mari decât în privat. Nicăieri în lumea normală nu există aşa ceva', a adăugat Negoiţă. Potrivit acestuia, instituţia pe care o reprezintă a reuşit să facă proiecte de peste jumătate de miliard de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel