EXCLUSIV  Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, invitatul zilei la DC News și DC News TV / video

Robert Negoiță
Robert Negoiță

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, este invitatul zilei la DC News și DC News TV.

Emisiunea va fi live, atât pe DC News, cât și pe DC News TV - Facebook și Youtube, joi, 28 iulie, de la ora 13.15.

VEZI ȘI: Inaugurare în Sectorul 3. Primarul Robert Negoiță: La fiecare două săptămâni deschidem o grădinită și o creșă

Grădinița nr. 241 din Sectorul 3 a inaugurat un nou corp de clădire. 

„Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, și de Inspectorul Școlar General pentru București, Vlad Florentin Drinceanu, un nou corp la Grădinița nr. 241 - Peștișorul de Aur (str. Rotundă nr. 19).

„Domnule ministru vă mulțumesc încă o dată că v-ați respectat angajamentul și ați venit să inaugurăm o altă grădiniță și creșă în Sectorul 3. Așa cum ne-am angajat, la fiecare două săptămâni în ziua de luni, în Sectorul 3 mai inaugurăm o creșă și grădiniță. Trebuie să promovăm învățământul. Știm cu toții că învățământul este cea mai bună investiție de aceea trebuie promovat. Facem tot ce este posibil ca până la începutul noului an școlar să inaugurăm cât mai multe grădinițe și creșe, astfel încât să onorăm toate solicitările primite din partea părinților. Astăzi am inaugurat un nou corp de clădire care cuprinde 24 de grupe în plus, dintre care nouă grupe destinate antepreșcolarilor și 15 preșcolarilor”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. 

„Am ținut să fiu prezent la inaugurarea celei de-a treia grădinițe și sper să fim invitați cât mai des la astfel de evenimente. Această grădiniță are trei corpuri de clădire, în primele două învață 13 grupe de preșcolari, iar astăzi inaugurăm un alt treilea corp de clădire în care vor învața 24 de grupe de copii (9 pentru antepreșcolari și 15 de grădiniță). Este un lucru extraordinar, îmi doresc ca peste tot să deschidem grădinițe cu includerea antepreșcolarilor,  cel puțin la jumătate față de câte se deschid în Sectorul 3”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.  

Locuri pentru 427 de copii

Noul corp al clădirii va găzdui 427 de copii repartizați în nouă  grupe de creșă și 15 grupe de grădiniță. 

Clădirea are două etaje,  suprafață construită de 1.180 mp, iar cea desfășurată de 3.354 mp. La aprter va funcționa creșa, iar la etajele 1 și 2 își vor desfășura activitatea grupele de preșcolari. Sălile de grupe sunt mobilate adecvat pentru fiecare funcțiune.

Accesul se realizează separat pentru creșă și pentru grădiniță.  

Întreaga investiție a fost realizată din fonduri europene nerambursabile. Capacitatea Grădiniței 241 până la construcția noului corp a fost de 299 de preșcolari”, scrie într-un comunicat remis de Primăria Sectorului 3. 

Fiecare copil va avea un portofoliu educațional obligatoriu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că „portofoliul personal educațional este elementul central al evaluării învățării și permite monitorizarea evoluției elevului". Oficialul de la Ministerul Educației a făcut o analiză a portofoliului educațional.

„Portofoliul personal educațional poate fi realizat și pe suport digital în cadrul sistemului integrat de management al școlarității și va fi administrat de Ministerul Educației, așa cum este prevăzut la art. 61 alin ( din proiectul Legii învățământului preuniversitar: Formatul portofoliului personal educațional, modalitatea și ritmicitatea înscrierii datelor în cuprinsul acestuia sunt stabilite prin ordin al ministrului educației.

Ministerul Educaţiei coordonează și în prezent funcţionarea optimă a Sistemului Integrat de Management al Școlarității, cu stricta respectare a normelor legale pentru protecția datelor cu caracter personal. Elevul major sau părinții/reprezentantul legal ai elevului minor controlează caracterul public sau confidențial al informațiilor cuprinse în portofoliu.

Portofoliul personal educațional este elementul central al evaluării învățării și permite monitorizarea evoluției elevului prin înregistrarea în cuprinsul acestuia: a evaluării profilului elevului prin observarea dezvoltării acestuia pe baza unui profil de dezvoltare specific vârstei; a progresului școlar, urmărit prin forme de evaluare continuă care monitorizează atingerea obiectivelor învățării și  a evaluărilor profilului preșcolarului/elevului, realizate diferențiat, în funcție de nivelul de învățământ", a scris, pe facebook, Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel