Robert Negoiţă, despre noul PUZ-ul: Nu modifică nimic la spațiile verzi

Robert Negoita
Robert Negoita

Primarul Robert Negoiţă susţine că, din perspectiva spaţiilor verzi, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 3, în forma lui actuală, nu modifică nimic. 

'Din perspectiva spaţiilor verzi PUZ în forma lui actuală nu modifică nimic, cu excepţia curţii ADP. Cu excepţia curţii ADP din perspectiva spaţiilor verzi acest PUZ nu modifică nimic. Avem chestiuni îmbunătăţite, avem suprafeţe verzi mai mari', a declarat Robert Negoiţă, miercuri, într-o dezbatere asupra proiectului Planului Urbanistic Zonal Sector 3. El a făcut referire la zona retrocedată din Parcul IOR, afirmând că se spun lucruri neadevărate despre faptul că ar încuraja rechinii imobiliari. 'Îmi pare atât de rău că sunt oameni în această ţară care se pretind a fi oameni corecţi şi care spun lucruri profund neadevărate. Ca de exemplu: Robert Negoiţă - care încurajează rechinii imobiliari prin faptul că face construibilă zona retrocedată din Parcul IOR. Noi nu schimbăm nimic în acea zonă, dar, în acelaşi timp, fiind o proprietate privată nici nu putem să o declarăm noi o zonă verde, pentru că riscăm să ni se blocheze PUZ-ul, acesta este singurul argument. Nu sunt un specialist în domeniu, de aceea am consultat specialişti care mi-au spus direct că nu o să avem nicio şansă în instanţă dacă pornim acest demers', a explicat Negoiţă.

Scopul PUZ-ului: străzile neasfaltate

Edilul a precizat că singurele obiective pe care le are în vedere prin promovarea PUZ sunt legate, în principal, de rezolvarea străzilor neasfaltate. 'Singurele obiective pe care le am în legătură cu acest PUZ sunt după cum urmează: pe de o parte trebuie să rezolvăm problema străzilor neasfaltate din sectorul 3, aproximativ 60 la număr. Un alt aspect, trebuie să reglementăm (...) avem foarte multe zone care sunt greşit reglementate, în sensul că avem foarte multă industrie acolo unde nu este nevoie de industrie şi unde putem să edificăm altceva, avem nevoie de altfel de dezvoltare decât de industrie în acele zone. (...) Consider că sectorul 3 are nevoie şi de alte funcţiuni decât locuinţe. Consider că avem nevoie de birouri, că avem nevoie de alte funcţiuni, gen universităţi, gen hoteluri, gen locuri de muncă', a spus Negoiţă, adăugând că proiectul de PUZ nu este perfect, este perfectibil. Primăria sectorului 3 a organizat miercuri o dezbatere pe tema proiectului de Plan Urbanistic Zonal.

Cetățenii au cerut soluții

La discuţii au participat cetăţeni, dar şi parlamentari şi consilieri generali şi locali ai USR, care i-au cerut lui Negoiţă să vină cu soluţii. 'Dumneavoastră, în calitate de primar, şi administraţia locală, de fiecare dată, când eu interacţionez cu această administraţie locală ne spune de fiecare dată câte probleme are. Dumneavoastră veniţi în faţa cetăţenilor să vă plângeţi că nu puteţi face lucruri, în loc să veniţi aici să propuneţi soluţii', a menţionat senatorul USR Florina Presadă. Ea a sugerat că o soluţie ar fi Registrul spaţiilor verzi din subordinea primarului general, Gabriela Firea, care ar trebui să includă şi terenuri private. 'Registrul spaţiilor verzi din subordinea doamnei Firea, care trebuie să includă şi poate să includă şi spaţii private şi terenuri private. Nu riscăm nimic', a menţionat senatorul USR. În replică, Negoiţă a arătat că 'a venit să propună soluţii'. 'Dvs nu faceţi altceva decât să contestaţi tot. (...) Singura soluţie pentru IOR menţionată aici (în dezbatere - n.r.) a fost exproprierea', a adăugat edilul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel