Robert Negoiță: Vom dubla bursele liceenilor care domiciliază și învață în Sectorul 3

Bursele liceenilor care domiciliază și învață în sectorul 3 vor crește de la 100 la 200 de lei începând de anul viitor, a declarat luni primarul Robert Sorin Negoiță, care a participat la festivitatea de deschidere a celei de-a treia ediții a Târgului de ofertă educațională.

"Ne interesează foarte mult tot ce înseamnă rețeaua de educație din sectorul 3, investiția în educație este cea mai bună investiție pe care o putem face. Reabilităm toate școlile din sectorul 3 până la sfârșitul acestui an, sper că și liceele vom reuși să le reabilităm pe toate. Dacă celelalte sectoare sunt în scădere pe număr de elevi, din cauza natalității scăzute, noi, în sectorul 3, suntem în mare urcare ca număr de elevi. Chiar dacă avem cel mai mare buget de burse care a existat vreodată în București, cele mai multe și cele mai mari burse, vreau să anunț că începând cu anul viitor vor crește bursele pentru liceeni. Trebuie să vă înscrieți în sectorul 3 la licee, pentru că altfel nu vă putem da burse și în afară de faptul că trebuie să luați media cel puțin 8,50, mărirea burselor se va face doar pentru elevii care locuiesc în sectorul 3", a precizat edilul.

Potrivit acestuia, bursa va fi mărită de la 100 la 200 de lei. "Bursa care în prezent este 100 de lei o vom dubla și va fi de 200 de lei. Școlile gimnaziale care dau un procent mare de elevi la liceele din sectorul trei vor avea o grijă deosebită din partea primăriei pe tot ce ține de noi", a afirmat Negoiță.

Citește și: Robert Negoiţă, la bilanţul Poliţiei Locale: Prea puține amenzi pentru curățenie

Negoiță a mai spus că în prezent peste 9.000 de elevi din sectorul 3 din învățământul primar, gimnazial și liceal beneficiază de burse.

"Dacă exemplul sectorului 3 în ceea ce privește cooperarea dintre autoritățile locale și școală ar fi generalizat, tot sistemul de educație ar duce-o mult mai bine", a susținut ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

14 licee din Sectorul 3 își prezintă oferta educațională pentru anul 2015-2016 la cea de-a treia ediție a târgului. Potrivit organizatorilor, pe toată durata evenimentului sunt așteptați să viziteze târgul peste 2.200 de elevi ai claselor a VIII-a.

Târgul educațional, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, se desfășoară până pe 8 aprilie, între orele 9,00 și 17,00, la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din str. Gh. Petrașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel