Urmărește emisiunea live


Robert Cazanciuc (PSD), „frământare“ de Schimbarea la Față: Am primit nu doar cel mai potrivit răspuns, dar și o poveste de spus / video

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a venit cu un mesaj cu ocazia Schimbării la Față a Domnului.

Într-o postare pe Facebook, Robert Cazanciuc, senator al partidului Social Democrat, a vorbit despre Schimbarea la Față și despre o „mică frământare“ cărei i-a găsit răspunsul.

„Schimbarea la Față și limba română în străinătate

Astăzi la Brașov am avut bucuria să adresez câteva cuvinte românilor adunați de pretutindeni pentru a găsi cele mai potrivite căi de a-i învăța limba română pe copiii alor noștri care locuiesc în străinătate.

Cârcotaș și departe de casa în aceasta perioadă, ma tot perpeleam sa găsesc un loc potrivit pentru a face o scurta înregistrare video. Amenajez un fundal cu un tablou idilic dintr-o camera de hotel și plec sa vizitez parohia Sf Antonie din Viena.

Părintele Ioan Moga a transformat o biserica cumpărată de la o comunitate catolica rămasă fără credincioși într-un superb lăcaș ortodox în care sute de români vin săptămânal sa se roage, sa participe la acțiunile sociale derulate de biserică.

Haideți sa vedeți școala și biblioteca parohiei, ma invita părintele Moga.

Într-o mica sală de clasa, profesori voluntari predau sâmbătă și duminică zecilor copii care vin sa învețe limba română și istoria României.

Mare parte din biblioteca este formata din cărți destinate copiilor.

Am primit nu doar cel mai potrivit răspuns la mica mea frământare, dar și o poveste de spus celor care astăzi, când sărbătorim Schimbarea la Față a Domnului, s-au reunit cu credința că învățarea limbii române de către copiii care astăzi studiază în Germania, Spania, Italia sau oriunde în lume, le poate oferi o șansă în plus la o viață mai bună și mai frumoasă.“, a scris senatorul Robert Cazanciuc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel