Robert Cazanciuc le-a pus gând rău scriitorilor din închisori

Ministerul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat, marți, că în prezent există mai multe propuneri de modificare a Legii privind executarea pedepselor, pentru a se aduce clarificări referitoare la ce înseamnă caracterul științific al unor lucrări.

Precizarea ministrul vine după ce au fost semnalate mai multe probleme legate de faptul că anumite persoane aflate în penitenciare pentru executarea unor condamnări, printre care George Becali sau Gheorghe Copos, au scris cărți în baza cărora au beneficiat de reducerea pedepselor, iar în cazul unora au apărut inclusiv acuzații de plagiat.

Vezi detalii aici: Gigi Becali, acuzat de plagiat

Referitor la necesitatea unei modificări astfel încât cei care scriu cărți în penitenciare să treacă printr-un alt filtru în afară de cel de la Administrația Națională a Penitenciarelor, Robert Cazanciuc a arătat că sunt mai multe propuneri de modificare a legislației în această materie.

"Caracterul științific nu este ușor de stabilit. Există o dispută inclusiv în mediul universitar pe ce înseamnă științific în această materie. Există în analiză mai multe propuneri în momentul de față, atât la MJ, la ANP, cât și la CSM. Dacă vorbim de brevet de invenție, lucrurile sunt mai simple, pentru că cineva certifică dacă este vorba de o invenție, printr-un brevet. La caracterul științific lucrurile sunt, să spunem, mai greu de stabilit într-un anumit șablon, așa că în momentul de față avem acest dialog cu mai multe instituții, pentru a aduce puțină rigoare. Este în atenția noastră o propunere în acest sens. Cadrul legal în vigoare este din 2006 și, în mod cert, este nevoie de aducerea lui în actualitate", a spus Robert Cazanciuc, la sediul CSM, potrivit Agerpres.

Citește și: Legea avocaturii. DNA, reacție vehementă împotrivă: Probe din dosarele DNA devin nule

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel