Roata ''London Eye'', 20 de ani de existență

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Roata ''London Eye'' din Marea Britanie aniversează 20 de ani.

Uriaşa roată London Eye de pe malul fluviului Tamisa aniversează 20 de ani de când domină peisajul capitalei Marii Britanii, timp în care a fost onorată cu prezenţa unor membri ai familiei regale, politicieni şi campioni olimpici, relatează luni Press Association.

Punctul de reper londonez a fost inaugurat la 31 decembrie 1999 de premierul de la acea vreme, Tony Blair, însă din cauza unei probleme tehnice a fost deschis publicului abia din martie 2000.

Milioane de pasageri pe an printre care și vedete

Roata Coca-Cola London Eye are 32 de capsule, reprezentând cele 32 de cartiere ale Londrei şi primeşte milioane de pasageri pe an.

Printre vizitatori s-au numărat şi membri ai familiei regale, inclusiv ducele şi ducesa de Cambridge şi ducele de Sussex, care au făcut o plimbare pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale în 2016.

Cascadori ce au urcat în capsule

Medaliatul olimpic cu aur Sir Mo Farah s-a aflat la rândul său la înălţimea de 135 de metri, în 2017, cu ocazia încheierii carierei sale sportive în cadrul competiţiilor de atletism pe pistă, după ce a câştigat aurul la proba de 10.000 de metri şi argintul la 5.000 de metri la Campionatele Mondiale IAAF.

O cascadoare dublură a personajului Mary Poppins s-a aflat de asemenea în una dintre capsule înainte de premiera europeană a filmului Mary Poppins Returns, în 2018.

Remarcat în diverse momente importante ale Londrei

Punctul de reper londonez s-a remarcat pe fundalul spectacolelor de artificii de Revelion organizate în capitala britanică, a fost luminat în verde pentru a marca Ziua Sfântului Patrick şi a fost survolat de avioanele Red Arrows (Săgeţile Roşii), în formaţie cu patru avioane Typhoon, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Forţelor Aeriene Regale Britanice (Royal Air Force), citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel