RO-ALERT pentru locuitorii Sighișoarei. Incendiu la groapa de gunoi a oraşului. Șeful Gărzii de Mediu: Suntem la mila vântului

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

RO-ALERT pentru locuitorii Sighișoarei. O groapă de gunoi a luat foc.

UPDATE 2:

Viceprimarul orașului Sighișoara, Bogdan Burghelea, spune, luni, că situația incendiului de la groapa de gunoi este „sub control”. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a spus, însă, că situația poate fi periculoasă, în funcție de direcția vântului, transmite Mediafax.

„Situația este sub control în ceea ce privește incendiul izbucnit, în această după-amiază (luni - n.r.), la groapa de gunoi din Sighișoara. Focul este aproape stins datorită pompierilor militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara și a unei echipe venite de la Târgu-Mureș”, a scris, luni, pe Facebook, viceprimarul orașului Sighișoara, Bogdan Berceanu.

Acesta spune că va discuta despre cauza izbucnirii incendiului și despre ceea ce este de făcut în continuare după ce vor fi trase concluziile de către specialiști.

UPDATE 1:

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat, luni seara, despre incendiul de la groapa de gunoi din Sighișoara, județul Mureș, că în apropierea incendiului nu sunt locuințe, dar se ridică fum: „Suntem la mila vântului”, a spus Berceanu.

Octavian Berceanu a spus că o lună de zile a ars mocnit această groapă de gunoi, transmite Mediafax. În cazul în care se schimbă direcția vântului, lucrurile pot deveni „neplăcute din punct de vedere al simțurilor”, a spus Octavian Berceanu, la Digi 24. Întrebat dacă ceea ce se întâmplă luni la groapa de gunoi din Sighișoara poate deveni periculos, Berceanu a spus că „suntem la mila vântului”.

„Doar în proximitate (poate fi periculos - n.r.), dar în proximitate nu avem locuințe, dar fum oricum se ridică. Mirosul acesta de gunoi ars se poate răspândi pe kilometri în jurul gropii. În funcție de direcția vântului... suntem la mila vântului, din păcate”, a mai spus Berceanu.

Groapa de gunoi din Sighișoara, județul Mureș, arde, luni seara, cu flăcări uriașe. A fost anunțată Garda de Mediu.

Știrea inițială:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Horea al judeţului Mureş a transmis, luni seara, un mesaj de avertizare prin RO-ALERT pentru locuitorii municipiului Sighişoara, după izbucnirea unui incendiu la groapa de gunoi a oraşului, cu degajări mari de fum, transmite Agerpres.

Conform reprezentanţilor ISU, incendiul se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. În ajutorul pompierilor din Sighişoara se deplasează şi o autospecială din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş.

"A fost anunţată şi Garda de Mediu despre existenţa incendiului (...) În momentul de faţă sunt degajări mari de fum la incendiu, în acest sens a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT", a mai informat ISU Mureş.

 

Incident similar, tot în Sighișoara, în urmă cu un an

Un incident similar a avut loc în Sighișoara și în luna august a anului trecut. Un incendiu puternic a izbucnit atunci la groapa de gunoi din Sighișoara. Pompierii au activat grupa operativă și au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o motopompă și 20 de cadre militare. De asemenea, s-a trimis și atunci un mesaj RO-ALERT din cauza degajărilor mari de fum.

Incendiul a fost localizat la scurt timp, se manifesta pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Conform reprezentanților ISU, existau mai multe focare cu degajări mari de fum, așa că s-a mai trimit un nou mesaj RO-ALERT.

”Din cauza degajărilor mari de fum s-a trimis un mesaj de RO-ALERT pentru avertizarea populației”, a precizat atunci ISU Mureș. 

Incendiul din Capitală

Reamintim că un incendiu masiv la un centru de colectare al deşeurilor din București a izbucnit la începutul acestei luni. Atunci, în Sectorul 6, a intervenit și Octavian Berceanu, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, dar şi Alin Stoica, prefectul Capitalei.

”Ard containere cu deșeuri, cu extindere la un alt corp de clădire, pe o suprafață de 500 de metri pătrați. În interior se găsesc butelii și alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acționează cu prudență din exterior”, au anunțat atunci reprezentanții ISU. 

Focul a fost stins în cele din urmă. ANM, a emis ulterior o alertă privind fumul toxic de la incendiul din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel