EXCLUSIV  Riscul ca România să fie atacată. Victor Ponta: Rușii s-au cam făcut de râs în Ucraina. S-a dovedit superioritatea tehnologică a SUA

foto Inquam Photos / Alexandra Pandrea
foto Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Victor Ponta a vorbit despre posibilitățile ca România să fie atrasă într-un război cu Federația Rusă.

Victor Ponta a vorbit despre armele pe care le achiziționează România și despre riscurile la care e supusă țara noastră din cauza conflictului în desfășurare din Ucraina:

„E nevoie să luăm drone Bayraktar ca să-și dea Turcia acordul ca Azerbaidjanul să trimită gaze și către România.“, a punctat Bogdan Chirieac.

„ Eu m-aș bucura să luăm drone, pentru că s-a dovedit în războiul ăsta din Ucraina ce bune sunt dronele, iar vreo 15-20 drone costă mai puțin decât un F-16 vechi, alea de 40 de ani.  Și, oricum, cu F-16 ăla, până l-ai ridicat, Doamne ferește, să nu cadă ca MiG-ul. Eu m-aș bucura să fim mai eficienți și pe zona asta. Am înțeles că luăm submarine, sisteme, noi suntem cei mai mari cumpărători de armament. Eu nu cred că ne atacă nimeni, haideți să fim serioși“, a spus Victor Ponta.

„Nu credeți că suntem în pericol de detonare a unei bombe nucleare tactice în Insula Șerpilor, cum au spus americanii?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Și ce facem noi dacă se dă cu bomba?“, a spus Victor Ponta.

„Eu tot încerc să pun întrebarea asta, dar nu răspunde nimeni“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Eu cred că pentru că suntem în NATO, avem bază americană, nu o să ne atace nimeni. Rușii, oricum, s-au cam făcut de râs, din punct de vedere militar, cu Ucraina, sincer. S-a dovedit clar superioritatea tehnologică a SUA, superioritatea pe informații și deocamdată au probleme cu ucrainenii, nu că ne atacă pe noi. Înțeleg faptul că avem niște chestii de plătit, dar noi numai despre asta vorbim, domn’le, mai vrem vrem să mai cumpărăm ceva / stați, bă’, la rând, nu vă mai repeziți cu cumpăratul. Nu ați vrea, totuși, să faceți niște școli, niște spitale sau niște centrale?“, a adăugat Victor Ponta.

Jumătate dintre bărbații mobilizați în regiunea Habarovsk din Rusia au fost trimiși acasă. Șeful comisariatului a fost demis din funcție

Şeful comisariatului militar din regiunea Habarovsk, Iuri Laiko, a fost demis din funcţie după ce jumătate din bărbaţii mobilizaţi au fost trimişi acasă, întrucât nu îndeplineau criteriile de recrutare, a anunţat luni Mihail Degtiarev, guvernatorul acestei regiuni din Extremul Orient rus, potrivit Reuters şi Interfax.

Mobilizarea decretată de preşedintele rus Vladimir Putin la 21 septembrie, prima în Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial, a provocat o nemulţumire pe scară largă printre oficiali şi cetăţeni cu privire la modul în care a fost gestionată recrutarea, existând plângeri împotriva unor ofiţeri de la comisariate care au trimis ordin de înrolare unor bărbaţi în mod clar neeligibili.

"În decurs de zece zile, mai multe mii de compatrioţi de-ai noştri au primit ordine de chemare şi s-au prezentat la birourile de înregistrare şi de înrolare", a declarat Degtiarev într-o postare video pe aplicaţia de mesagerie Telegram (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel