Risc de avalanșă în Carpații Meridionali. Sabin Cornoiu, sfaturi despre cum poți supraviețui unei avalanșe

Specialiștii au anunțat că este risc de producere a avalanșelor în întreg lanțul Carpaților Meridionali. Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a explicat ce trebuie să facă turiștii pentru a nu deveni victimele unei astfel de avalanșe.

"Le recomandăm turiștilor să asculte de cei care administrează domeniile schiabile. Dacă aceștia le confirmă faptul că zonele nu sunt bune pentru practicarea sporturilor de alunecare, să nu meargă către aceste stațiuni. Pot să apeleze Dispeceratul Național Salvamont și de aici vor primi legătura către echipa Salvamont din zona de interes, iar aceștia le vor da informații corecte și competente de la fața locului. 

Este foarte greu de dat sfaturi cum să supraviețuiești într-o avalanșă. În primul rând trebuie să ai un echipament corespunzător la ascensiunea pe care vrei să o faci pe munte, să-ți cumperi câteva elemente care îți pot asigura o anumită protecție în cazul în care ești prins de avalanșă și ne referim aici la acel tip de detector și emițător de avalanșe care poate emite un semnal în cazul în care ești prins de avalanșă, un semnal pe care îl pot recepționa colegii tăi sau salvatorii, să ai la îndemână o sondă de avalanșe, o lopată, pentru că poți oricând să acorzi ajutor coechipierului tău, mărind astfel șansele de supraviețuire. Totuși, sfatul nostru este să evitați zonele care sunt expuse riscului de avalanșe, să mergeți acolo unde nu există acumulare mare de zăpadă.", a explicat Sabin Cornoiu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel