Ridicarea interdicţiilor de călătorie, recomandată de OMS. "Contribuie în continuare la stresul social şi economic"

Ridicarea interdicţiilor de călătorie, recomandată de OMS. "Contribuie în continuare la stresul social şi economic" / Foto: Pixabay
Ridicarea interdicţiilor de călătorie, recomandată de OMS. "Contribuie în continuare la stresul social şi economic" / Foto: Pixabay

OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se mai ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării.

Organizația Mondială a Sănătății a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Stabilite la 13 ianuarie, recomandările au fost publicate la 19 ianuarie. Astfel, OMS recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”. 

Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc, scrie Ziarul de Iași. Raportul  mai spune spune că astfel de restricții de călătorie nu au reușit să limiteze răspândirea internațională a variantei Omicron.

Totodată, OMS recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, această măsură fiind în opinia sa una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19. Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina, potrivit OMS.

Noile recomandări a fost făcută miercuri de Comitetul de Urgență al Reglementărilor Internaționale de Sănătate al OMS privind COVID-19, în urma celei mai recente reuniuni a acesteia.

OMS, avertisment care dă fiori despre Omicron

Pandemia este departe de a se fi terminat, a avertizat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dezaprobând în acelaşi timp ideea că varianta Omicron a coronavirusului este una blândă, relatează AFP.

"Omicron continuă să se răspândească pe planetă (...) Nu vă păcăliţi, Omicron provoacă spitalizări şi decese, şi chiar cazurile mai puţin grave sufocă sistemele de sănătate!", a atenţionat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferinţă de presă la Geneva. 

"Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.", a subliniat directorul general al OMS. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel