Rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Rata de promovare - 32%

Rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Rata de promovare - 32% / Foto: Pixabay, de F1 Digitals
Rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Rata de promovare - 32% / Foto: Pixabay, de F1 Digitals

S-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă.

Au fost afișate rezultatele de la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea august - septembrie, transmite Agerpres. Rata de promovare, înainte de contestaţii, se situează la 32,5%, mai mare cu 2,2% faţă de sesiunea de toamnă a anului trecut (30,3%), a anunţat miercuri Ministerul Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, aceasta este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

Din totalul candidaţilor promovaţi (9.271), 6.412 candidaţi provin din promoţia 2021 - 2022, iar 2.859 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia curentă este 34,1%, iar pentru promoţiile anterioare - 29,5%.

În judeţul Călăraşi, unde lucrările scrise ale candidaţilor au fost evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an, rata de succes a fost de 26,6%.

Unde au fost afișate rezultatele



La probele scrise s-au prezentat 28.496 de candidaţi din totalul celor 34.823 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 112 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).


Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate miercuri, 31 august, ora 12,00, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele au fost publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaţilor, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR).

Până când pot fi depuse contestațiile



Contestaţiile pot fi depuse tot miercuri, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 - 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului, publicate. Cîmpeanu: Sunt extrem de importante

„Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX-a în anul școlar 2022 - 2023” au fost publicate pe 30 august.

„Acestea au fost elaborate pe discipline/module/grupe de discipline/domenii de pregătire profesională, după caz, oferind îndrumare și sprijin cadrelor didactice în planificarea, proiectarea și organizarea procesului de predare-învățare-evaluare.

Mulțumesc celor peste 600 de cadre didactice din grupurile de lucru pe discipline pentru activitatea desfășurată pentru elaborarea acestor repere metodologice, extrem de importante pentru cadrele didactice și, implicit pentru elevi și pentru părinți!”, a transmis, pe facebook, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Admiterea la liceu, fără media claselor V-VIII. Anunțul ministrului Cîmpeanu 

Ministerul Educaţiei a eliminat media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023.

Ministerul Educaţiei şi partenerii de dialog social au agreat în şedinţa Comisiei de Dialog Social eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023, ierarhizarea urmând a se realiza doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea naţională. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel