Rezultatele alegerilor din SUA, turnură radicală. Bomba lui Clinton

Rezultatele alegerilor istorice din SUA ar putea lua o turnură radicală. Potrivit CNN există suspiciuni că voturile electronice au fost influențate de către hackeri străini.

Potrivit lui John Podesta, președintele campaniei lui Hillary Clinton, și Marc Elias, consilierul general al campaniei, candidata democrată a primit cu 7% mai puține voturi decât o arată cifrele oficiale.

Problemele au fost sesizate în nu mai puțin de trei state ale SUA. Procentul lipsă vizează doar voturile electronice. Astfel, au fost ridicate suspiciuni cu privire la implicarea străină în alegerile din noiembrie, implicare pe care candidata democrată a acuzat-o în mai multe rânduri.

Preocupările cu privire la influența hackerilor străini înainte de alegeri au fost semnalate inclusiv de administrația Obama, care a acuzat Rusia de tentativă de încălcare a securității datelor de înregistrare a alegătorilor.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a mai menționat că nu poate proba suspiciunile ce planează asupra votului electronic.

Totuși, oficialii electorali și experți de securitatea informatică au declarat înaintea alegerilor că este practic imposibil ca Rusia să influențeze rezultatul alegerilor.

Având în vedere victoria sa în votul popular, Hillary Clinton poate contesta rezultatul alegerilor și să solicite o anchetă cu privire la acuzațiile de fraudă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel