REZULTATE TITULARIZARE 2015. Dezastru în mai multe județe

La Constanţa, foarte mulţi profesori au părăsit sala de examen în momentul în care au aflat subiectele.

Miercuri, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" şi Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa s-a consumat o nouă etapă a unui concurs de Titularizare ce ar trebui să aducă la catedră, în faţa copiilor, cadre didactice capabile să asigure promovarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului.

În jurul orei 12,30, la Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, una dintre candidatele la un post de învăţător era pur şi simplu epuizată după ce încercase să scrie un eseu în care să demonstreze că două creaţii literare eminesciene aparţin poeziei romantice. "Ni se cerea să formulăm exemple din două poezii şi eu nu am ştiut decât «Luceafărul»", după care a adăugat că de 13 ani predă la o unitate din municipiul Constanţa şi este pentru a cincea sau a şasea oară când se prezintă la concursul de Titularizare.

Un alt grup de trei candidate la postul de educator era de-a dreptul dezamăgit de subiectul care le solicita să redacteze un eseu de 300-600 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un basm cult specificat, de altfel, în programa de concurs.

Întrebată cum i s-au părut subiectele, o proaspătă licenţiată de la Universitatea „Ovidius", specializarea Pedagogie, declară că „o fi fost uşor pentru cine s-a pregătit. Eu am venit, deocamdată, să văd cam care sunt cerinţele subiectelor şi mă voi pregăti mai bine pentru concursul de la anul", scrie România tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel