Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. Note REZIDENȚIAT UMF Craiova 2018

Scutaru Cristina / 18 noi 2018 / 16:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. Ministerul Sănătății a organizat duminică, 18 noiembrie 2018, concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 8.419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat, examen care a avut loc duminică.

Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că în acest an a crescut numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs, fiind corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate.

Ea a precizat că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

"Avem un record de înscrişi din ultimii ani. După o analiză am constatat că, alături de creşterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, şi mă refer aici la creşterea salariilor medicilor şi programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unităţile sanitare", a declarat Sorina Pintea.

Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. Concursul de intrare în Rezidenţiat s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, concursul a avut aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliogafie ca anul trecut.

Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. În sesiunea 2018, cei 8.419 de tineri medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie au concurat pe 5.415 locuri şi posturi. Un număr de 4.730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

Rezultate REZIDENȚIAT 2018 UMF Craiova. Rezultatele se vor afişa numai după semnarea Ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a lor.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84