Rezultate primăria Chișinău 2019: Cine a ieșit câștigător

Chisinau
Chisinau

Rezultatele obținute după prelucrarea a 307 din cele 307 procese-verbale primite de la secțiile de vot din capitala Republicii Moldova arată că socialistul Ion Ceban a câștigat detașat în fața lui Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM, la o diferență de 4,78 la sută din voturi.

Ieri, 3 noiembrie 2019, în Republica Moldova s-a desfășurat al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor în 384 de localități, inclusiv în municipiul Chișinău, unde niciun candidat nu a obținut majoritatea simplă a voturilor la 20 octombrie 2019. Alegătorii au avut de ales între primii doi candidați clasați după numărul de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Este declarat câștigător candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

În turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău au concurat candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, și candidatul Blocului electoral "ACUM Platforma DA și PAS", Andrei Năstase. Potrivit rezultatelor din toate secțiile de vot, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Ion Ceban, a fost ales în funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Ion Ceban câștigător al ambelor tururi



Ion Ceban a obținut 52.39% din voturi, iar Andrei Năstase 47.61% după numărarea sufragiilor din toate cele 307 procese verbale prelucrate.

Ion Ceban câștigase și primul tur al alegerilor pentru Primăria Chișinăului, desfășurat în urmă cu două săptămâni. A avut atunci 40,16% din voturi, iar candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase - 31,09%. Andrei Năstase fusese ales în iunie 2018 în funcția de edil al Chișinăului, avându-l contracandidat tot pe Ion Ceban, dar scrutinul a fost anulat atunci de instanță pentru că s-ar fi făcut propagandă electorală în ziua scrutinului.

Succesul lui Ion Ceban este datorat faptului că în ultimele săptămâni socialiștii au reușit să preia din electoratul Partidului Democrat, conform mai multor analiști, potrivit siteului alegeri.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel