Rezultate FINALE BAC 2021. Bacalaureat, NOTE după contestații - bacalaureat.edu.ro

Rezultate Bacalaureat edu.ro
Rezultate Bacalaureat edu.ro

Rezultatele finale, după contestații, la Bacalaureat 2021, sunt afișate astăzi. 

Rezultate FINALE BAC 2021.  Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

REZULTATELE la Balacaureat după contestații vor fi publicate pe BACALAUREAT.EDU.RO (click pe link)Rezultate FINALE BAC 2021. Ministerul Educaţiei a prezentat care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru ca un candidat să fie considerat ”promovat”. Sunt trei cerinţe, care trebuie însă îndeplinite cumulativ. Candidatul trebuie:

-să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susţinut toate examenele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

-să dea toate examenele scrise şi să obţină (cel puţin) nota 5 la fiecare dintre acestea;

-să obţină (cel puţin) media 6 la probele scrise.

Cum sunt notate lucrările la BAC 2021, după contestații

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Pentru celelalte lucrări, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. Rezultatele la contestaţii se comunică prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.


Rezultate FINALE BAC 2021.  Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut - 62,9%.

Rezultate FINALE BAC 2021.  Rezultatele vor fi afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în baza codului primit în sala de examen. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy