REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: De ce e Funeriu revoltat

Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Absolvenții clasei a VIII-a au aflat, sâmbătă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională pe care l-au susținut săptămâna aceasta.

[caption id="attachment_335578" align="alignleft" width="285"] foto: cotidianul.ro[/caption]

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, susține că elevii sunt păcăliți de notele mari pe care le-au obținut, date fiind modul de desfășurare și gradul de dificultate al examenului.

"Nu este nimic mai dăunător decât să-i laşi să creadă pe elevi că sunt de nota zece, când de fapt nu este aşa. Dacă reflectă gradul de pregătire al elevilor, ar fi excepţional pentru România. Din păcate, cred că a fost o problemă serioasă legată de modul în care s-a organizat aceste examen. Sistemul de învăţământ ar trebuie să fie corect. Cred că se impune ca ministerul să aibă o explicaţie publică. Felicitări pentru elevii care au luat note bune", a comentat Funeriu după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2013.

"Nu există fraudă mai gravă decât să fii atât de ticălos să te joci cu subiectele ca să ai rezultate bune. Orice om de bună credinţă poate compara subiectele de anul trecut cu cele de anul acesta. Vorbim despre o fraudă instituţionalizată dacă subiectele au fost făcute ca rezultatele să dea bine la public. A fost vorba despre o fraudă instituţionalizată sau nu?", se întreabă fostul ministru al Educației.

Citește și: REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013: Vezi notele pe județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel