Rezultate evaluare națională 2012: Sute de elevi au luat sub 5 la română, în Vrancea

evaluare-nationala
evaluare-nationala

Absolvenţii de clasa a VIII-a din județul Vrancea au obţinut rezultate cu mult sub aşteptări la prima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională, cea la Limba şi Literatura Română.

Nu mai puțin de 587 candidaţi obţinând note sub 5, după cum arată o situaţie provizorie. Potrivit unei situaţii comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, 86 de candidaţi au obţinut note între 1 – 1,99, în vreme ce alţi 114 candidaţi nu au fost în stare să scrie pe foaia de examen pentru un punctaj nu mai mare de 2 - 2,99. Limba română le-a pus mari probleme şi altor 193 elevi care au obţinut note între 3 şi 3,99. De asemenea, 194 elevi au obţinut note între 4 – 4,99, scrie Monitorul de Vrancea.

433 elevi au obţinut note între 5 – 5,99. Aceeaşi statistică prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean mai arată că 464 elevi au obţinut la proba de Limbă şi Literatură medii între 6 – 6,99, în vreme ce 544 candidaţi au obţinut medii între 7 – 7,99. Medii între 8 – 8,99 au reuşit să obţină 562 elevi în timp ce alţi 322 elevi au demonstrat că stăpânesc bine această disciplină la care au susţinut exa-men şi au obţinut medii între 9 – 9,99.

14 elevi au avut teze perfecte şi au obţinut nota 10. Rezultatele destul de slabe au atras atenţia inspectorilor şcolari care spun că procentajul elevilor care au obţinut medii sub 5 anul acesta, la proba de Limba şi Literatura Română, este mai mare chiar decât anul trecut. „Anul trecut aveam note sub 5 în circa 400 de cazuri, acum numărul este ceva mai mare. După examenul de evaluare naţională se va face o statistică pe şcoli pentru a vedea de unde provin acei elevi. Având în vedere că cele mai multe note sunt între 7 şi 8, asta înseamnă că subiectele au fost de nivel mediu”, a spus Silvia Chela-riu, inspector de limba şi literatura română.

Potrivit unor surse din ISJ, au fost teze în care nu era nimic scris sau erau scrise 3 cuvinte, unele sub altele, care nu aveau coerenţă. Profesorii pun acest lucru pe seama situaţiei sociale speciale, dar iau în calcul şi posibilitatea ca elevii întorşi din străinătate să nu se fi putut acomoda cu grila de examen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel