EXCLUSIV  REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Val Vâlcu: Nu este un DEZASTRU

Simularea din acest an nu a venit cu rezultate prea grozave, însă acest lucru nu este un aspect îngijorător și nicidecum un dezastru, consideră jurnalistul Val Vâlcu. 

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, 47 % dintre elevi au reușit să obțină media generală peste 5. Procetul este cu 4 % mai mic decât anul trecut. În acest context, jurnalistul Val Vâlcu spune că acesta este scopul unei simulări, de a vedea nivelul la care se află elevii în acest moment, iar ca de obicei, elevii se vor mobiliza mai bine pentru examen. 

"Așa se întâmplă la simularea unui examen. Copiii abia văd ce înseamnă de fapt un examen. Nu este nici un dezastru. Acesta este scopul simulării. Copiii care nu erau foarte atenți sau prea preocupați, cu ocazia acestor simulări, pentru că acesta este scopul, să îi testeze și ei își dau seama că lucrurile sunt serioase. Mulți dintre elevi poate n-au mai întâlnit un asemenea tip de exerciții sau poate nu reușesc să se încadreze în timp. Vorbim de o diferență de 3-4 procente între simularea evaluării naționale de anul trecut și cea din acest an. Este o diferență nesemnificativă. Așa se întâmplă în fiecare an: elevii nu învață și când se apropie examenul intră în priză. Trebuie să vedem notele de la examen, nu de la simulare. Această simulare este evident, făcută pentru control, nu este ceva decisiv," a spus Val Vâlcu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel