Rezultate DEZASTRU Teste PISA. Preotul Tănăsescu: Să vezi ce politicieni vor fi votați!

Foto: Facebook Eugen Tănăsescu
Foto: Facebook Eugen Tănăsescu

Preotul și jurnalistul, Eugen Tănăsescu, a postat un mesaj cu privire la rezultatele dezastruoase ale Testării PISA pentru sistemul educațional din România.

'La 44% analfabeți funcțional, să vezi ce politicieni vor fi votați. #idiocrație' a scris preotul Eugen Tănăsescu, pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că Ministerul Educației Naționale a publicat marți rezultatele Testării Internaționale PISA pentru România, care arată performanța sistemului de învățământ.

Procentul de analfabetism funcțional în România este de 44%, în medie, în creștere față de 2015, potrivit acestor testări. Procentul elevilor care se află sub nivelul 2 pe fiecare domeniu de testare este următorul, în 2018: științe - 44%, matematică - 46,5%, citire/lectură - 40,8%. Comparativ cu 2015, acest procent a crescut cu 0,4% la citire/lectură și cu 5,7% la matematică, însă a scăzut cu 3% la științe.

La citire, elevii cu performanțe sub nivelul 2 pot înțelege texte simple, cu vocabular simplu și cu informații explicite, însă nu pot realiza inferențe pe baza textului citit, nu pot trage concluzii. Acești elevi au dificultăți de interpretare a semnificației textelor parcurse. La matematică, pot utiliza elemente simple de calcul, dar nivelul lor de achiziții nu este suficient pentru a putea utiliza gândirea matematică în situații variate de viață. La științe, pot recunoaște și pot identifica unele explicații ale fenomenelor științifice simple, însă nu pot găsi cauzalități sau corelații științifice fără sprijin sau ghidare.

59% dintre elevii români pot înțelege un text de mărime medie și doar 1% au rezultate foarte bune la citire sau la științe. Aproape la fel arată procentele la matematică, dar aici 3% fac performanță, potrivit raportului PISA, care clasează România aproape de Emiratele Arabe, Bulgaria sau Moldova. 

Vezi și Rezultate Teste Internaționale PISA 2018. Dezastru pentru educația din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel